Skip to main content

Το μήνυμα του Παντελή Αγγελίδη μετά την απομάκρυνση του από την ΑΖΚ

Η πόλη έχει πανεπιστήμια, διαθέτει ταλέντο και παράγει μυαλά, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ.

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας τριετίας και στον προσδιορισμό του σημείου στο οποίο βρίσκεται σήμερα το εγχείρημα της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης προχώρησε πριν από λίγο ο κ. Παντελής Αγγελίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ, τον οποίο ευσχήμως απέπεμψε την προηγούμενη εβδομάδα η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για συνεργασία και συνέργεια των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, ώστε τελικά η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη χάρη στη συγκυρία, αλλά και εξαιτίας ενεργειών της Ζώνης στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει επενδυτική έκρηξη. «Η πόλη έχει πανεπιστήμια, διαθέτει ταλέντο και παράγει μυαλά» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι μόνο τον διάστημα του ενός μηνός από την φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τρεις τεχνολογικές και καινοτομικές επιχειρήσεις του εξωτερικού έχουν ενδιαφερθεί μέσω της Ζώνης να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Σε ότι αφορά τις βασικές εκκρεμότητες ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος παραμένει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του, υπογράμμισε ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιοποίηση τοι οικοπέδου των 65 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην ΑΖΚ ΑΕ. Ως γνωστόν εκεί, στην περιοχή της Θέρμης, προγραμματίζεται να δημιουργήσει η Ζώνη ένα Ινστιτούτο Αγροδιατροφής, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για την εγκατάσταση καινοτομικών επιχειρήσεων και ερευνητών.

Για το θέμα της απομάκρυνσης του από την προεδρία της ΑΖΚ ΑΕ περίπου 14 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Αγγελίδης δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, παραπέμποντας για απαντήσεις στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κ. Νοτοπούλου. Το μόνο που είπε είναι ότι κατά την εκτίμησή του η ΑΖΚ ΑΕ τα τελευταία χρόνια εξάντλησε όλα τα όρια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της προκειμένου να προωθήσει την αποστολή της.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογιστική παρουσίαση του κ. Αγγελίδη εκτός από δημοσιογράφους παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν με την ΑΖΚ – ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.