Skip to main content

Το μήνυμα του Συνδικάτου εργαζομένων για τον θάνατο του διανομέα

Το Συνδικάτο εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά των επιχειρήσεων όσο και της κυβέρνησης ενώ κάλεσε σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Τη θλίψη του για τον θάνατο ενός 19χρονου διανομέα στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στο οποίο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού (δείτε εδώ).

Το Συνδικάτο εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά των επιχειρήσεων όσο και της κυβέρνησης ενώ κάλεσε σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 19.00 στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου: 

Το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου συναδέλφου που πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή μετά από ατύχημα εν ώρα δουλειάς αλλά τελικά κατέληξε.
Ένας ακόμα νεκρός συνάδελφος έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη πλέον λίστα νεκρών και σακατεμένων εργαζόμενων και ιδιαίτερα διανομέων. Φυσικά όλες αυτές οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Τι σημαίνει αυτό; Μισοασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που βάζουν από την τσέπη τους για το μηχανάκι τους και ότι έχει να κάνει με αυτό, να τρέχουν σαν τρελοί προκειμένου να προλάβουν κάτω από τις πιέσεις και τον βούρδουλα των εργοδοτών, οι οποίοι στα πλαίσια της «αξιολόγησης» χρησιμοποιούν την χρονομέτρηση των συναδέλφων διανομέων και άλλους τρόπους, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση καταλήγοντας ως αναπόφευκτα τέτοιου είδους φαινόμενα.
Άλλωστε αυτό επιτάσσει το κυνήγι του κέρδους. Αυτό εξυπηρετεί και η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες. Μια πολιτική που υπηρετεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που κυριολεκτικά πλέον μυρίζει θάνατο.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει πάρει μια σειρά μέτρα σε βάρος των κεκτημένων μας χτυπώντας την αξιοπρεπή εργασία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Χτύπησε και συνεχίζει να χτυπάει το σύστημα ασφάλισης. Υποβίβασε και συνεχίζει να υποβαθμίζει τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς υγιεινής και ασφάλειας υπάρχουν (ΣΕΠΕ). Χτύπησε τις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος και την κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσα από ΣΣΕ. Χτύπησε και εντείνει την επίθεσή της σε βάρος των όπλων που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικούν, στην ουσία προσπαθεί να καταργήσει την απεργία.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τους όρους για πλήρη και σταθερή εργασία είμαστε εμείς οργανωμένοι στο ταξικό μας συνδικάτο.
Η μόνη λύση που έχει ο εργαζόμενος σήμερα, το μόνο όπλο του, είναι η οργάνωση στο συνδικάτο η οργανωμένη πάλη μέσα από αυτό, για σταθερή δουλειά για όλους με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, με ΚΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!
Η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η παραίτηση, η λογική του μικρότερου κακού πέρα από όλα τα άλλα θα μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, σε νεκρούς συναδέλφους οι οποίοι θα μας γεμίζουν θλίψη και θυμό. Όλο αυτό βέβαια το εκμεταλλεύονται όλοι αυτοί που κερδίζουν από τον ιδρώτα μας.
ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
Διεκδικούμε:
Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφάλιση.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όπου θα κατοχυρώνονται μέσω ΚΣΣΕ.
Κανένας διανομέας να μην πληρώνει από την τσέπη του για μηχανάκι, εξοπλισμό κλπ. Να απαγορεύεται η κυκλοφορία των διανομέων σε μέρες με κακοκαιρία.
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο ύψος της προ κρίσης περιόδου.
Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!