Skip to main content

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είπε το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Πολίτη

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά για το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή

Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρέτησε μια εμβληματική μορφή του μπασκετικού ΠΑΟΚ, έναν εξαιρετικό αθλητή και προπονητή και προπάντων μια αγαπητή προσωπικότητα των γηπέδων, τον Γιάννη Πολίτη, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο 13/6 σε ηλικία 68 ετών. Πλήθος φίλων, συμπαικτών, αντιπάλων, εκπρόσωποι φορέων του ελληνικού μπάσκετ αλλά και απλός κόσμος συνέρρευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Πολίτη αλλά και για να συλλυπηθούν την οικογένεια του.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος, οι πρόεδροι των ΚΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη, Άρης Καρακούσης και Χάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος Συνδέσμου Βετεράνων Θεσσαλονίκης Πάρης Πετράς, πλήθος βετεράνων αθλητών και προπονητές όπως οι: Μπάνε Πρέλεβιτς, Σούλης Μαρκόπουλος, Λάκης Τσάβας, Τάκης Καρατζουλίδης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Σωτήρης Σακελλαρίου,  Άγγελος Μιχόπουλος Κώστας Φλεβαράκης Νίκος Δουβής, Γιώργος Τσομπανάκης, Γιώργος Καραμβέρης.

Στην Μητρόπολη Καλαμαριάς ήταν επίσης οι: Βαγγέλης Μαργαρίτης, Απόλλων Τσόχλας, Γιάννης Γιαννούλης, Σάββας Καμπερίδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Τέλης Ζουρνατζίδης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Χασόπουλος, Νίκος Κεραμεύς, Νίκος Μεντηλίδης, Γιώργος Τσίτσκαρης, Κώστας Τσικίνας, Γιωργής Μπουσβάρος, Δημήτρης Γαλάνης, Σωτήρης Κοκκινόπουλος.  Στο «τελευταίο αντίο» του Γιάννη Πολίτη παραβρέθηκαν και οι: Γιώργος Λυσσαρίδης,  Χριστόδουλος Οικονομίδης, Βασίλης Οικονομίδης, Θόδωρος Μπαχάρογλου, Μιλτιάδης Κανώτας, Πόλυς Κατσώρας, Γιάννης Καστανίδης, Γιώργος Καραμπέρης κ.α.

Ο Γιάννης Πολίτης γεννήθηκε το 1952, μυήθηκε στο μυστικά του μπάσκετ αγωνιζόμενος στον Αετό Θεσσαλονίκης. Το 1970 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ τον οποίο υπηρέτησε ως το 1984 «γράφοντας» 289 συμμετοχές ενώ σε αυτό το διάστημα πέτυχε 3.225 πόντους (βρίσκεται στην 5άδα των σκόρερ όλων των εποχών του ΠΑΟΚ). Ήταν ο αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ το 1984, χρονιά στην οποία ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Υπήρξε διεθνής με τις Εθνικές ομάδες, εφήβων και ανδρών, διετέλεσε προπονητής ομάδων σε τοπικές και εθνικές κατηγορίες, ενώ συνεργάστηκε με αρκετούς συλλόγους ως υπεύθυνος τμημάτων υποδομής.

Πηγή φωτογραφίας: Paok24.com