Skip to main content

Ο σταυρός που έκρυψαν στη Μυτιλήνη και τα τερτίπια του Ερντογάν

Πιο πολλοί αστυνομικοί φυλάσσουν τον σταυρό, μη και τονωθεί το χριστιανικό συναίσθημα, από ό,τι τα σπίτια των Μυτιληνιών.

Αποσύρω τον έπαινο προς τον Α. Τσίπρα, που του επέδωσα εχθές, επειδή δεν κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ. Έμπειροι στο διπλωματικό πρωτόκολλο σημειώνουν ότι δεν παρέκαμψε το πρωτόκολλο. Ο Α. Τσίπρας πήγε στην Τουρκία για "επίσκεψη εργασίας" και όχι ως "επίσημη επίσκεψη". Αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάθεσε στεφάνι στον Κεμάλ, λόγω του ότι δεν προβλέπεται.

Πριν από λίγες ημέρες έφτασε στη Μυτιλήνη από την Χίο με το πλοίο της γραμμής γιγαντιαίος Σταυρός ο οποίος προορίζονταν για την περιοχή Απελλή στα Τσαμάκια, εκεί όπου είχε στηθεί άλλος σταυρός, αλλά άγνωστοι τον κατέστρεψαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. στη Μυτιλήνη και ομάδα αστυνομικών με περιπολικά περίμεναν την άφιξη του σταυρού στο λιμάνι. Με το που έφτασε χωρίς καμιά εισαγγελική εντολή απαγόρευσαν την μεταφορά του σταυρού στην θέση Απελλή Μυτιλήνης.

Με συνοδεία περιπολικών το φορτηγό και ο σταυρός μεταφέρθηκαν σε αποθήκη μεταφορικής, όπου φυλάσσεται από αστυνομικούς. Πιο πολλοί αστυνομικοί φυλάσσουν τον σταυρό, μη και τονωθεί το χριστιανικό συναίσθημα, από ό,τι τα σπίτια των Μυτιληνιών που αποτελούν στόχο ληστειών.

Ακούγεται πως θα επανέλθει ο Ν. Κοτζιάς στην κυβέρνηση. Ή δεν κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι αισθάνεται για τον πρώην υπουργό μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ή προκαλούν σκοπίμως, ή θεωρείται απαραίτητος για παρόμοιου τύπου Συμφωνία με τις Πρέσπες, για την οποία είναι υπερήφανος.

Η ιταλική τηλεόραση Rai3 κάνει έρευνα στα Τίρανα, για πως ξεπλένονται τα χρήματα και πού πηγαίνουν. Η Αλβανίδα δημοσιογράφος Κλοντιάνα Λάλα διαπιστώνει ότι η Αλβανία βρίσκεται σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μόνο συνεργασία μέρους των πολιτικών με εγκληματίες, αλλά σήμερα, σύμφωνα με την ίδια, η μαφία έχει μπει στο κοινοβούλιο.

Ο τομέας των κατασκευών εξακολουθεί να είναι η δραστηριότητα για τη νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ισχυρίζεται.

Ο Ερντογάν τα έβαλε και με την Κίνα, επειδή καταπιέζει τους Τούρκους Ουιγούρους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι πέθαναν από βασανιστήρια δύο γνωστοί Ουιγούροι. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο αποδεικνύει, σύμφωνα με το Πεκίνο, ότι ο Ουιγούρος ποιητής και μουσικός Αμπντουρεχίμ Χεγίτ, ζει.

Ότι στην Κίνα οι κρατούμενοι δεν καλοπερνούν, είναι γνωστό. Αλλά να διαμαρτύρεται και ο Ερντογάν για κακοποίηση κρατουμένων, θα ήταν για γέλια, αν η υπόθεση των βασανιστηρίων στις τουρκικές φυλακές δεν προφέρεται γι’ αυτά.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας, για να διαμαρτυρηθούν στο προεδρικό κτήριο με αίτημα να παραιτηθεί ο αρχηγός του κράτους, Ρούμεν Ράντεφ. Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η θέση του αρχηγού του βουλγαρικού κράτους όσον αφορά τη Βενεζουέλα, όταν κάλεσε τις βουλγαρικές Αρχές να μη την καταδικάσουν, και να περιοριστούν στην ανάγκη για διάλογο.

Οι Βούλγαροι διαδηλωτές δήλωσαν ότι ο Ράντεφ οδηγεί τη Βουλγαρία στο "βάλτο". Οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι η συνολική συμπεριφορά του Βούλγαρου προέδρου δείχνει ότι αποδέχεται τις ρωσικές θέσεις.

Νίκος Καζαντζάκης: «Μπόρα είναι μαθές η ζωή, θα περάσει»