Skip to main content

Το μπρα ντε φερ Παπακωνσταντίνου - Κατσέλη

Το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λ.Κατσέλη συνεχίζεται, με αφορμή το κύμα ακρίβειας στην αγορά.
Το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λ.Κατσέλη συνεχίζεται. Και όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, αφορμή στάθηκε το κύμα ακρίβειας στην αγορά. Ο πρώτος επανέλαβε και σήμερα ότι βασική αιτία αυτής της αρνητικής, καθ’ όλα, εξέλιξης είναι τα καρτέλ που λειτουργούν ανενόχλητα, λυμαινόμενα το λιανεμπόριο κι όχι μόνο.

Λίγο νωρίτερα, η κ.Κατσέλη είχε επιρρίψει όλες τις ευθύνες για την τελευταία άνοδο του πληθωρισμού στην αύξηση των φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ. Η διένεξη μεταξύ τω δύο υπουργών, αργά αλλά σταθερά, εξελίσσεται σε κανονική βεντέτα, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί, η ασυλία που απολάμβανε έως πρόσφατα ο κ.Παπακωνσταντίνου από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, φαίνεται ότι έχει τερματισθεί. Η επίθεση που δέχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου από το σύνολο των παριστάμενων υπουργών, με τη σιωπηλή συγκατάθεση του πρωθυπουργού, θεωρήθηκε ως μήνυμα. Αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι «ο Παπακωνσταντίνου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Μόνο που αυτό πλέον επαναλαμβάνεται ολοένα και με μικρότερη ζέση τελευταία...