Skip to main content

Το National Geographic στα σοκάκια και τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Πού έκανε βόλτα ο Βρετανός δημοσιογράφος του National Geographic Traveller, Chris Leadbeater - Με τι εντυπωσιάστηκε, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη και τις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες της ως προορισμός 365 ημερών δήλωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος του National Geographic Traveller, Chris Leadbeater, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Φιλοξενούμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τρεις ημέρες περιηγήθηκε σε μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα της πόλης, ενώ γεύτηκε μοναδικές προτάσεις τοπικών εστιατορίων από τη fine dining εκδοχή τους έως την τελευταία τάση του gastro καφενείου.

Στη βραδινή βόλτα στα Λαδάδικα και τη Βαλαωρίτου, σύμφωνα με τον δήμο, ανακάλυψε τη νεανική πλευρά της πόλης και «ενθουσιάστηκε από τον παλμό που προσφέρει η Θεσσαλονίκη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο». Επισήμανε ότι η πόλη «είναι ιδανικός προορισμός για τους τουρίστες από τη Βρετανία».

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε την πετυχημένη εκδήλωση «Ο χάρτης των γεύσεων» και δοκίμασε Ελληνικά κρασιά, όπου «έμεινε έκπληκτος με την ευρύτητα του ελληνικού αμπελώνα, τις άπειρες γηγενείς ποικιλίες, τις σημαντικότατες επιδόσεις των ελληνικών οινοποιείων, τους πειραματισμούς και τις διεθνείς διακρίσεις τους».

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, θετικό πρόσημο για τον προορισμό θεώρησε το γεγονός ότι, σε μία ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να εισχωρήσει στην ιστορία της Μακεδονίας με μία επίσκεψη στα μοναδικά ευρήματα της Πέλλας και της Βεργίνας, ενώ σε απόσταση μιάμισης ώρας μπορεί να ζήσει την εμπειρία του βιότοπου και του φυσικού κάλους της λίμνης Κερκίνης.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, το press trip πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με το γραφείο του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ενώ στην υλοποίηση του συνέβαλε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Ryanair.