Skip to main content

Το ΝΑΤΟ ζητά διερεύνηση της ασθένειας του Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμμέας του ΝΑΤΟ, ζήτησε με δηλώσεις του να διευκρινιστούν τα αίτια, που προκάλεσαν πρόβλημα υγείας στον Ρώσο πολιτικό.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες αρρώστησε ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτηρίζοντας ως αξιόπιστες τις ιατρικές αναφορές για την τοξική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του.

«Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τα συμπεράσματα των γιατρών του νοσοκομείου και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι διαφανής έρευνα, για να διαπιστωθεί τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο Βερολίνο πριν από την σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ναβάλνι άρχισε να νoιώθει αδιαθεσία την περασμένη Πέμπτη ενώ επέστρεφε αεροπορικώς στην Μόσχα από το Oμσκ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ρώσου πολιτικού ο επικριτής του Κρεμλίνου και της διαφθοράς στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης ενδέχεται να δηλητηριάσθηκε λίγη ώρα πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο, όταν στο καφέ του αεροδρομίου ήπιε τσάι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.