Skip to main content

Κάλεσμα σε δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας από την Κίνηση των 6

Σκληρή κριτική κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Τα επόμενα βήματά τους εν όψει των εκλογών.

Με σκληρή κριτική για τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά για τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, με αιχμές για την μείζονα αντιπολίτευση και ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μια νέα δημοτική παράταξη η ομάδα των έξι δημοτικών συμβούλων πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια κοινή εμφάνιση.  

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θεσσαλονίκης, από τρεις διαφορετικές παρατάξεις (Πρωτοβουλία, Ανοιχτή Πόλη και Οικολόγους) Γιώργο Αβαρλή, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Μόνικα Αϊβάζογλου, Γιώργο Αρβανίτη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Ανδρέα Κουράκη.

Και οι έξι άφησαν για το μέλλον την απάντηση για το εάν η κίνησή τους θα μετεξελιχθεί σε παράταξη. «Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση, ούτε έχει γίνει διαλογισμός, αλλά η αφετηρία μας είναι να γίνουν καλύτερα πράγματα για την πόλη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν είναι της στιγμής αυτή η συζήτηση, εξάλλου υπάρχει πληθώρα υποψηφιοτήτων».

«Θέλουμε ότι βήμα κάνουμε να είναι σοβαρά και οι αποφάσεις μας να έχουν πιθανότητες μεγάλης επιτυχίας, δεν αποκλείουμε ότι θα γίνει παράταξη, αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται χρόνο», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη.

Τον κατηγόρησε ότι ήταν «ένας κακός και αποτυχημένος δήμαρχος» και πως «σκότωσε την Πρωτοβουλία». «Την Πρωτοβουλία δεν τη χαρίζω στον Γιάννη Μπουτάρη, μπορεί και χωρίς αυτόν η παράταξη», σημείωσε ο κ. Κουράκης, αποφεύγοντας να απαντήσει εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναφορικά για το ποιος θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής, σε περίπτωση που προχωρήσουν στη συγκρότηση του νέου δημοτικού μετώπου ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει καμία κουβέντα, ενώ ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε πρόωρη κάθε συζήτηση.

«Προερχόμαστε από διαφορετικούς δρόμους και έχουμε αγωνία για το αύριο της πόλης. Εάν κάποια στιγμή γίνει αυτό, θα είναι με πλήρη ωριμότητα τόσο για την παράταξη, όσο και τον εκπρόσωπο, ο οποίος θα βγει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες», υπογράμμισε η Μόνικα Αϊβάζογλου. «Δεν έχουμε βάλει μέχρι τώρα προοπτική παράταξης», σημείωσε ο Γιώργος Αρβανίτης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Γιώργος Αβαρλής έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφέρει τη λέξη «ανεξαρτητοποίηση». «Μετά την εξαγγελία Τσίπρα για στήριξη στον Μπουτάρη, είπε ότι εγώ δεν θα γίνω δημοτικό γιουσουφάκι. Με πόσο πιο οξύτατες λέξεις θα μπορούσα να δηλώσω τη θέση μου. Εμένα δεν μπορεί να με εκφράσει αυτή η παράταξη», σημείωσε ο κ. Αβαρλής. Σχετικά με την ομάδα των «έξι», ο κ. Αβαρλής τόνισε ότι συγκροτήθηκε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης.

Η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μ. Αιβάζογλου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι «6» είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση και εξέφρασε την ελπίδα να εμπλουτιστεί η ομάδα.  

Οι «έξι» έστειλαν προσκλητήριο και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας, με τον Ανδρέα Κουράκη να αναφέρει ότι συνάδερφοι τους βλέπουν με θετικό μάτι.  «Το επόμενο διάστημα στην κίνηση των έξι ίσως προσχωρήσουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που συζητούν μαζί τους από άλλες παρατάξεις», σημείωσαν.

Για τη διοίκηση Μπουτάρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για αλαζονεία και αντίληψη «κάνω ό,τι γουστάρω». «Συζητάμε με βάση την ατάκα και για το star system. Η διοίκηση  μπορεί να έφερε νέο αέρα, αλλά ο αέρας αυτός είναι κοπανιστός και η μπόχα του είναι όπως στους κάδους», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατηγορώντας τον δήμαρχο για απουσία στην πόλη και στα δημοτικά συμβούλια. «Την πρώτη τετραετία η διοίκηση άλλαξε τα πράγματα στην πόλη, τη δεύτερη ενώ έπρεπε να γίνουν άλματα παρακολουθούμε έναν δήμο που δεν μπορεί να κάνει τίποτα», τόνισε ο Γιώργος Αρβανίτης.

Για τη στάση της αντιπολίτευσης και της παράταξης των «Εντάξει», ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι «μετά και την ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος, δεν υπάρχει μείζονα αντιπολίτευση. Όπως επίσης και η Ανοιχτή Πόλη δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση, μετά τη στήριξη στον Μπουτάρη».

Στην έναρξη της συνέντευξης οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσίασαν τα θέματα στα οποία έχει επικεντρωθεί η κριτική τους το τελευταίο διάστημα, όπως η Καθαριότητα, η ελεγχόμενη στάθμευση και ο οργανισμός εσωτερικών υπηρεσιών.