Skip to main content

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ μέχρι το τέλος του 2019

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ετοιμάζει τις νέες δραστηριότητες για την επόμενη σχολική χρονιά - Τα προγράμματα μέχρι και τον Νοέμβριο

Αλγοριθμικός τρόπος σκέψης, ανασκαφές με τη βοήθεια των γεωεπιστημών, τεχνολογία, επιστήμη, μηχανική, πειράματα και… πλάκες, διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές βραδιές και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ, που, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ετοιμάζει τις νέες δραστηριότητες για την επόμενη σχολική χρονιά.

Για την περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για ελεύθερους επισκέπτες συνοπτικά περιλαμβάνουν:

Σεπτέμβριος

Ανασκαφή
Εργαστήριο για τη γνωριμία των παιδιών Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού με τις γεωεπιστήμες (earth sciences).

Οκτώβριος

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) – Α΄ κύκλος
Εργαστήρια STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
Tinkering – Μαστορεύω και μαθαίνω!
Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά από Β΄ Δημοτικού και τους γονείς τους. Το εργαστήριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση, όπου παιδιά και γονείς επιστρατεύουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, δουλεύοντας μαζί για ένα κοινό σκοπό.
Let’s scratch
Κύκλος εργαστηρίων που διδάσκει σε παιδιά Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και το δομημένο προγραμματισμό.
Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ
Πρόγραμμα διανυκτέρευσης στο ΝΟΗΣΙΣ για παιδιά Γ΄ – Ε΄ Δημοτικού.

Νοέμβριος

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) – Β΄ κύκλος
Εργαστήρια STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
Peiramatistas
Κύκλος εργαστηρίων για παιδιά νήπια – Β΄ Δημοτικού, που  συνδυάζουν τις φυσικές επιστήμες με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.
Slime
Ένα εργαστήριο γεμάτο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, όπου οι μικροί επιστήμονες επιδίδονται σε πειράματα με κεντρικό θέμα τα πολυμερή (slimes), παρατηρούν, συλλέγουν δεδομένα και ερευνούν, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου λαμβάνουν αναμνηστικά δωράκια.