Skip to main content

Το νέο Ελντοράντο της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Τα παράπονα των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων για το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς και η επικείμενη ανάπτυξη του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλα τα παράπονα των ήδη υφιστάμενων ΑΕΑΑΠ (εταιρείες διαχείρισης ακινήτων) για το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς εκφράζονται το τελευταίο διάστημα ολοένα και συχνότερα. Ευνοεί, υποστηρίζουν, τις νεοσύστατες εταιρείες, έναντι των παλιών, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα καθεστώς δύο ταχυτήτων, που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού.

Όποιος συνομιλεί με ανθρώπους της Πανγαία, μπορεί να το επιβεβαιώσει, αν και επισήμως - εννοείται - δεν λέγεται ποτέ τίποτα επ αυτού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό ήταν κι ένα βασικό παράπονο των ανθρώπων της Grivalia, οι οποίοι μάλιστα είχαν πολλάκις εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, όποτε έβρισκαν την ευκαιρία.

Γεγονός αποτελεί πάντως ότι ο συγκεκριμένος κλάδος στα χρόνια που έρχονται θα συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του κλάδου και όχι μόνο. Σύντομα δε, θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε. Για παράδειγμα, το χαρτοφυλάκιο της Βωβός, που βγάζει στο σφυρί η Alpha Bank προσεχώς, θα αποτελέσει το επόμενο μήλο της έριδος για τις εταιρείες του κλάδου. Ήδη παίρνουν «θέσεις μάχης».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αγορά περιμένει ότι μέσω του συγκεκριμένου project θα κάνει την πρώτη δυναμική της εμφάνιση η ΑΕΕΑΠ που δημιούργησε η Braven Howard στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα επενδύσει στο ελληνικό real estate περί τα 250 εκατ ευρώ. Κι αυτό είναι ένα μόνο ενδεικτικό στοιχείο του όλου εγχειρήματος.