Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με τον νεότερο βουλευτή, ανανέωση σε ποσοστό 40%, χαμηλούς μέσους όρους ηλικίας και 19 τριαντάρηδες στο δυναμικό της η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Χαμηλούς μέσους όρους ηλικίας έχει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς σε σύνολο 158 βουλευτών ο μέσος όρος είναι τα 53 έτη. Ακόμη χαμηλότερος είναι ο μέσος ηλικιακός όρος των νεοεισερχόμενων βουλευτών του κόμματος, που καταγράφει ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του σε ποσοστό σχεδόν 40%.

Οι 59 από τους 158 βουλευτές εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, ενώ ο μέσος ηλικιακός όρος τους είναι τα 49 έτη. Οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και εννέα γυναίκες, από τις 25 συνολικά γυναίκες που εξελέγησαν.

Σε επίπεδο ηλικιακής ανανέωσης, 19 βουλευτές της ΝΔ ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 1980- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού, Στεργιανή Μπίζιου, τη Θεσσαλονικιά Άννα Ευθυμίου και τη Νίκη Κεραμέως.

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 1970.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανήκει και ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου. Είναι ο 29χρονος, Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης πέντε βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς ενώ υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ