Skip to main content

«Το Νερό στην Eποχή της Κλιματικής Αλλαγής»,

«Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», είναι ο τίτλος του Συμποσίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 9 Δεκε
«Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», είναι ο τίτλος του Συμποσίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, με ώρα έναρξης 15.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το Συμπόσιο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ (Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών),  την Εταιρεία ΒΙΟΡΥΛ, καθώς και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

Στόχος του Συμποσίου είναι η  έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν στο νερό και στην ανάδειξη ενός νέου μοντέλου διαχείρισης του ύδατος, ενός διαλόγου που θα συμπεριλαμβάνει όλους μας, πολίτες, ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, ενώ βασικό στόχο αποτελεί η ανάδειξη και παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το Συμπόσιο  «Το Νερό Στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», αναπτύσσεται σε  δυο ενότητες: Το Νερό στην  Εποχή της  Κλιματικής Αλλαγής και Η Διαχείριση και Ρύπανση των Υδάτινων Πόρων.

Σε  μια χρονική στιγμή, που το πρόβλημα έλλειψης νερού γίνεται ολοένα και πιο έντονο, οι διοργανωτές πιστεύουν πως έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για την ουσιαστική διασφάλιση του κύριου και απαραίτητου συστατικού όλων μας, του νερού.