Skip to main content

To Nissan LEAF κερδίζει το βραβείο από την J.D. Power

Το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010

του Νίκου Χριστόπουλου

Η J.D. Power αναγνώρισε το Nissan LEAF ως το όχημα με την υψηλότερη βαθμολογία επανασχεδιασμού στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων J.D. Power Engineering, που παρουσιάστηκαν από την Οργάνωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των ΗΠΑ (SAE), στο Ντιτρόιτ.

"Αυτό το βραβείο πιστώνεται στους εκατοντάδες μηχανικούς  της Nissan εδώ στις Η.Π.Α., καθώς και στην Ιαπωνία", δήλωσε ο Chris Reed, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan North America. "Κάθε επανασχεδιασμός του οχήματος απαιτεί τεράστιο συντονισμό μεταξύ πολλών λειτουργικών ομάδων και είμαι πολύ υπερήφανος για το εξαιρετικό όχημα που δημιουργήθηκε από  αυτή την προσπάθεια και έχει αναγνωριστεί από την J.D. Power".

Τα Βραβεία J.D Power Engineering, παρουσιάστηκαν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων της SAE,  που πραγματοποιήθηκε στο  Cobo Center του  Ντιτρόιτ,  την Τρίτη 9 Απριλίου.

"Ενώ η JD Power έχει γίνει γνωστή για την ποιότητα της συγκριτικής αξιολόγησης σε όλες τις φάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά  τα τελευταία 50 χρόνια, θέλαμε να αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα των μηχανικών που μεταφράζουν τα πρωτότυπα οχήματα, σε πρακτικά οχήματα στον δρόμο”, δήλωσε ο Doug Betts, ανώτερος  αντιπρόεδρος  της J.D. Power για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. "Η Nissan κυκλοφόρησε το πρώτο  αυτοκίνητο LEAF το 2010 και οι μηχανικοί της ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν τα διδάγματα από αυτό το όχημα και να εφαρμόσουν με επιτυχία βελτιώσεις στο επανασχεδιασμένο όχημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεσή της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€.

Σε συνεργασία με το GOnews