Skip to main content

Το Νοέμβριο εγκαινιάζεται ο νέος αερολιμένας της Λάρνακας

Στις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Στις 7 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας και στις 10 Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο του σύσκεψη στην οποία ενημερώθηκε για τα τελικά στάδια μετακίνησης από το παλιό στο νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα έχει έκταση εκατό χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα εξυπηρετεί γύρω στα 7,5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, ενώ στο αποκορύφωμα της επιβατικής κίνησης, το αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί γύρω στους 3.200 επιβάτες την ώρα.

Ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο ολοκληρώνεται έγκαιρα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υποδομές για τις αερομεταφορές και θα στείλει τα μηνύματα ότι η Κύπρος πραγματικά προχωρεί με ουσιαστικά βήματα προς την αναβάθμιση των υπηρεσιών, που προσφέρει ως κέντρο μεταφορών αλλά και ως ευρύτερο κέντρο οικονομικής δραστηριότητας».

Αναφερόμενος στις καινοτομίες του νέου αεροδρομίου, είπε ότι «υπάρχουν 16 γέφυρες επιβίβασης, οι γνωστές φυσούνες, θα υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες και  διάδρομοι ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις».

Η πρώτη πτήση με προορισμό το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας θα είναι στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. από το Αμμάν και η πρώτη αναχώρηση θα είναι στις 8.00 π.μ. προς την Αθήνα.