Skip to main content

Το ντιμπέιτ για την ηγεσία της κεντροαριστεράς στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ διαβουλεύσεων για τις λεπτομέρειες - Πότε θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ στη Θεσσαλονίκη - Θα ακολουθήσει αυτό της Αθήνας.

του Νίκου Ηλιάδη

Μπαράζ διαβουλεύσεων προκειμένου να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με τη διοργάνωση του ντιμπέιτ στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των εννέα υποψηφίων για την αρχηγία του νέου κόμματος της κεντροαριστεράς βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διήμερο. Οι διαβουλεύσεις έχουν να κάνουν με τον χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθεί η συζήτηση καθώς και με την τηλεοπτική της κάλυψη. Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι το ντιμπέιτ θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει αυτό της Αθήνας. Πρόκειται για τις δύο συζητήσεις για τη διοργάνωση των οποίων έχουν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι (εννέα πλέον μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου). Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται βεβαίως οι όποιες τηλεοπτικές συζητήσεις θα γίνουν με πρωτοβουλία διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως έγινε προ ημερών στο Action 24 στις οποίες, πάντως, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Αρχικά για τη διοργάνωση του ντιμπέιτ της Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε ως καταλληλότερος χώρος η αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» εντός της Έκθεσης. Σύμφωνα με την επιτροπή Αλιβιζάτου η συζήτηση θα ήταν ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν όμως προσκλήσεων. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς εκκρεμεί το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης η οποία θεωρείται αναγκαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ3 έχει ζητήσει να καλυφθεί το κόστος της εξωτερικής μετάδοσης της εκδήλωσης, κάτι όμως, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αναλάβει η επιτροπή Αλιβιζάτου καθώς στερείται πόρων. Έτσι, εξετάζεται ως εναλλακτική λύση η διοργάνωση του ντιμπέιτ να γίνει στο στούντιο της ΕΡΤ3 οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας κοινού. Όλες αυτές οι εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετηθούν εντός των προσεχών λίγων ημερών.

Παράλληλα, η επιτροπή Αλιβιζάτου, σε συνεννόηση και με τους εννέα υποψηφίους αναζητά τους χώρους στους οποίους πρόκειται να στηθούν οι κάλπες στις 12 και 19 Νοεμβρίου στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.