Skip to main content

Το Ντουμπάι σε παρατεταμένο τέλμα

Η κρατική επενδυτική εταιρεία του εμιράτου, θεμέλιος λίθος της ανάπτυξής του, ζήτησε καθυστέρηση για την αποπληρωμή των δανείων της, που συνολικά ανέρχονται στα 59 δισ. δολάρια.
Η κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι, η οποία αποτελεί το θεμέλιολίθο της ταχύτατης ανάπτυξης του εμιράτου, ζήτησε καθυστέρηση για τηναποπληρωμή των δανείων της, που συνολικά ανέρχονται στα 59 δισ. δολάρια(εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 80 δισ. δολάρια).

Η Dubai World, ζητά περίοδο χάριτος 6 μηνών από τους πιστωτές της, διορίζοντας την παγκόσμια εταιρεία λογιστικών Deloitte για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση της χρηματοοικονομικής της δομής.

Η εταιρεία έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια πιστωτική κρίση και την οικονομική ύφεση, καθώς οι οφειλές της μόνο για τον επόμενο μήνα ανέρχονται στα 3,5 δισ. δολάρια.

Η αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έχει επηρεάσει και το ίδιο εμιράτο, αφού η οικονομία του έχει περιέλθει σε τέλμα από το δεύτερο εξάμηνο του 2008, μετά από 6 χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης. Η κάμψη της οικονομίας έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση τις αξίες των ακινήτων, καθώς έχουν υποχωρήσει κατά 60% σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.