Skip to main content

Το Ολυμπιακό Μουσείο φιλοξένησε εκπροσώπους της Ναντσίγκ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων εντός του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Μουσείου της Ναντσίνγκ επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων εντός του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Τους επίτιμους προσκεκλημένους Jun ZHANG, Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λαϊκού Κονγκρέσου της πόλης Ναντσίνγκ, Jun XIONG, Διευθυντή του Γραφείου Περιφερειακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Changgen MIAO, Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, Ruquan XU, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Guotao YANG, Αντιπρόεδρο Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Nanjing Hexi New Town υποδέχτηκε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου – Protergia Δρ Κυριακή Ουδατζή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο φορέων και η χάραξη των μελλοντικών αξόνων συνεργασίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον κοινό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας για όλα τα μέλη του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Τα μέλη της αποστολής περιηγήθηκαν στο Μουσείο και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον εκθεσιακό σχεδιασμό και την πληθώρα δράσεων που διεξάγει αλλά και το πλούσιο εκπαιδευτικό του έργο.

Εξέφρασαν μάλιστα την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν τις πρακτικές του Ολυμπιακού Μουσείου – Protergia ως κατευθυντήριες για τη δραστηριότητα του Ολυμπιακού Μουσείου της Ναντσίνγκ.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, έκλεισε με τη σύνταξη ατζέντας για τις μελλοντικές δράσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και ανταλλαγή δώρων.