Skip to main content

Το όνειρο του «Ρίμπο» και ο εφιάλτης του «Αρι» για τον Σκορπιό

«Το νησί του Αρι» μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο, με πρωτοβουλία του σημερινού ιδιοκτήτη του, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ασφαλώς και δεν θα είχε κάτι τέτοιο υπόψη του ο Αριστοτέλης Ωνάσης όταν δημιουργούσε τον επίγειο παράδεισο του, τη δεκαετία του '60, στον Σκορπιό. Εμελε όμως κι αυτό να γίνει.

Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr «το νησί του Αρι» μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο. Με πρωτοβουλία του σημερινού ιδιοκτήτη του, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ηδη, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας εξασφαλίσθηκε η θετική έγκριση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων – υπό την πίεση του Ρώσου ολιγάρχη, όπως λέγεται – και έτσι το project μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Συγκεκριμένα, θα χτισθούν τελικώς 20 πολυτελείς βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., με σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια. Μάλιστα, για να γίνουν όλα τα παραπάνω, ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού, όπως διαρρέεται στον Τύπο, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που του επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Η επένδυση θα έχει συνολικό ύψος 120.000.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η πλευρά Ριμπολόβλεφ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της, είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ότι σκοπεύει να κινηθεί (και) δικαστικά, εκτιμώντας ότι έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα νομικά όπλα. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάσθηκε, αφού το σχέδιο παίρνει το δρόμο του και με την επίσημη συγκατάθεση του ελληνικού κράτους. Τώρα, οι πληροφορίες λένε ότι οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του καινούργιου συγκροτήματος θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.