Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
x

ΤΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Οι πρώτοι που μίλησαν για Grexit, χωρίς καν να γνωρίζει την ύπαρξή τους ο Βέμπερ, ήταν ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι λοιποί σύντροφοι του Παπαδημούλη

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, ανέφερε ότι υποστηρικτής της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλαμπάνι τόνισε ότι ο Ερντογάν θα αντιμετωπίσει τη μοίρα όλων των δικτατόρων που έχουν υιοθετήσει το κακό με την αντιλαϊκή πολιτική και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως στα άτομα της Τρίπολης που τα προμηθεύει με όπλα και εκρηκτικά καθώς και με τρομοκράτες με τα πλοία

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βγουν στο προσκήνιο οι κωμικοί πολιτικοί. Την αρχή έκανε κωμικός στην Ουκρανία, που δηλώνει ότι είναι κωμικός. Το πρόβλημα είναι μ’ αυτούς που το παίζουν σοβαροί, αλλά τους προδίδουν οι κωμικές ενέργειες. Τις οποίες φυσικά πληρώνουν οι λαοί.

Ζήτημα κατάργησης του Σταυρού από την ελληνική σημαία θέτει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως υποστηρίζει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι στο "ουδετερόθρησκο" κράτος που προτείνεται να δημιουργηθεί, θα εξαλειφθούν πλήρως τα θρησκευτικά σύμβολα, ενώ στο κύριο άρθρο της θέτει το ερώτημα: «Πώς συμβιβάζεται η ουδετεροθρησκεία με τον Σταυρό στη Σημαία και τον Σταυρό στον Κοντό της σημαίας»;.

Το ρεσιτάλ συνειδητής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι ο Βέμπερ, στη θέση του προέδρου της Κομισιόν θα είναι «μια λύση κακή για την Ευρώπη και εφιαλτική για την Ελλάδα». Κι αυτό γιατί, όπως είπε, μεταξύ των άλλων, είναι και ο πρώτος που μίλησε για Grexit.

Έχει ασθενικό μνημονικό ο Παπαδημούλης. Οι πρώτοι που μίλησαν για το Grexit, χωρίς καν να γνωρίζει την ύπαρξή τους ο Βέμπερ, ήταν ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι λοιποί σύντροφοι του Παπαδημούλη. Και δεν θυμάμαι ο ίδιος να εξέφρασε αντίρρηση.

«Οι  Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο για δεύτερο έτος στη σειρά», έγραψε πρόσφατα το αμερικανικό δίκτυο Fox News, ενώ σύμφωνα με αυτό οι αριθμοί σοκάρουν:

90.000 Χριστιανοί έχασαν την ζωή τους το περασμένο έτος στο βωμό της πίστης τους, και σχεδόν τα ένα τρίτο εξ αυτών ήταν στα χέρια Ισλαμιστών εξτρεμιστών όπως το ISIS. Άλλοι έπεσαν θύματα κρατικών διώξεων σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα.  Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, τα στοιχεία της cesnur.org, δείχνουν ότι «600 εκατομμύρια Χριστιανοί εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα».

Η διαφήμιση με το κερί του Γαϊτάνου, έφερε στην επικαιρότητα τον ρόλο του νονού. Πνευματικός πατέρας αποκαλείται, αλλά στην σύγχρονη εποχή, είναι απλώς διακοσμητικός ρόλος, και δένει κάποιες φορές τους ανθρώπους με συγγένεια εξ αγχιστείας. Δεν ήταν έτσι παλαιότερα.

Το 530 μ.Χ. ο Ιουστινιανός καθιέρωσε τον θεσμό του "ανάδοχου", που αργότερα μετονομάστηκε σε "νονός".  Ήταν ένας χριστιανός, που τον όριζε αποκλειστικά και μόνον η Εκκλησία και αφιέρωνε την ζωή του στην παρακολούθηση του βίου του νεοβαπτισθέντος νηπίου. Ήταν όντως πνευματικός πατέρας.

Αν οι γονείς και το νήπιο δεν τελούσαν τα χριστιανικά τους καθήκοντα, το κατέδιδε στην Εκκλησία και τότε το παιδί και οι γονείς θανατώνονταν χωρίς δίκη και δημευόταν η περιουσία τους. Αν ο ίδιος δεν επέβλεπε όπως πρέπει, αντιμετώπιζε τις ίδιες ποινές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ