Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι εργασίες του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν για τρεις ημέρες με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ Ολυμπιακής Καινοτομίας, από το Πανεπιστήμιο Tsukuba, του Τόκιο σε συνδιοργάνωση με το Ολυμπιακό Μουσείο.

Οι εργασίες του δικτύου θα διαρκέσουν τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ολοκληρωθούν σε Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα, την 1η Αυγούστου.

Εναρκτήριο χαιρετισμό και καλωσόρισμα στην πόλη που φιλοξενεί το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος αφού αναγνώρισε την εν γένει προσφορά του Μουσείου στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας, υπογράμμισε πως ανάλογες ενέργειες δικτύωσης, συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και αναβαθμίζουν διεθνώς τον ρόλο της Θεσσαλονίκης.

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και συντονίστρια των εργασιών, Δρ. Κυριακή Ουδατζή τόνισε μεταξύ άλλων, πως και αυτή η συνάντηση αποτελεί ομαλή εξέλιξη των διεθνών σχέσεων που εδώ και χρόνια, σταθερά και μεθοδικά καλλιεργεί το Μουσείο, με πολιτιστικούς αλλά και εν γένει φορείς της Ολυμπιακής οικογένειας και με στόχο τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας.

«Το Ολυμπιακό Κίνημα αποτελεί την όσμωση πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών αρχών και ιδεών και παρόμοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, από όλους τους φορείς που το υπηρετούν, και ιδιαίτερα εκείνων που εδράζουν στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι επιβεβλημένες», τόνισε.

Τέλος, ο Δρ. Αλέξης Λύρας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Tsukuba, ευχαρίστησε θερμά το Μουσείο για την άψογη φιλοξενία και ανέδειξε την ανάγκη, ενόψει και των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Σημειώνεται πως στη διεθνή συνάντηση συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ολυμπιακή Παιδεία και στην διάχυση του Ολυμπισμού ως φιλοσοφία ζωής, παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές σύγχρονης παιδαγωγικής.

«Το Ολυμπιακό Μουσείο, ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με πολυετή εμπειρία στον τομέα σχεδιασμού αλλά και υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεταλαμπαδεύει καθημερινά σε χιλιάδες μαθητές προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας, με στόχο ένα καλύτερο αύριο, που στηρίζεται στις Ολυμπιακές αρχές και αξίες» υπογραμμίζει το Μουσείο σε ανακοίνωσή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ