Skip to main content

Οι υποδομές στα Βαλκάνια και το πλήγμα από την παραεγνατία

Μας έπιασαν στον ύπνο, και σε λίγο η παραεγνατία θα είναι γεγονός, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Η ελάχιστη αποδοχή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από το γεγονός, ότι δεν μπόρεσε να βρει ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και η παλαιοκομματική ανακοίνωση του κόμματος που έδινε χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους ανά την Ελλάδα γύρισε τελικά μπούμερανγκ, καθώς βροχηδόν έπεσαν οι διαψεύσεις.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ας πάρουν ένα μήνυμα της ανταπόκρισης που έχουν τα μαυρογιαλούρικα επιδόματα. Ο Ερντογάν, δυσαρεστημένος από την καταψήφιση του κόμματός του σε μεγάλους δήμους, είπε σε ομιλία του στα στελέχη του: «Εμ τους ταΐσαμε, εμ τους εξυπηρετήσαμε, εμ δεν μας ψήφισαν»!

«Επί 17 συναπτά έτη έχουμε προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά αυτό πλέον δεν φέρνει ψήφους. Πλέον δεν θα εστιάζουμε στο στομάχι τους, αλλά στο μυαλό τους», είπε.

Τρέξτε να προλάβετε, εσείς οι παριστάνοντες τους αρμοδίους. Βαλκάνιοι ηγέτες εργάζονται για το συμφέρον των χωρών τους, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εργάζεται αποκλειστικά για το συμφέρον του κόμματος και το βόλεμα των συντρόφων. Μας έπιασαν στον ύπνο, και σε λίγο η παραεγνατία θα είναι γεγονός, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Προχωρούν τα έργα για την αποπεράτωση του Διαδρόμου 8, όπου θα συνδεθούν τα λιμάνια του Δυρραχίου με το Μπουργκάς και θα ανοίξουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες για τις οικονομίες των τριών χωρών. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες υποδομές επενδύθηκαν από τη Βουλγαρία, κυρίως με ευρωπαϊκά χρήματα, ενώ τα Σκόπια και η Αλβανία περιμένουν περισσότερους πόρους με την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ.

Και όχι μόνον αυτό. Βούτσιτς και Μπορίσοφ συζήτησαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση της Σερβίας στον «Βαλκανικό αγωγό» φυσικού αερίου, ο οποίος θα αποτελεί προέκταση του Turkish stream, που μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας θα φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία.

Με δυνατότητες να διοχετεύεται στον «Βαλκανικό αγωγό» φυσικό αέριο που θα προέρχεται από διαφορετικές πηγές και όχι μόνο από την Ρωσία. Η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας αερίου για τον «Βαλκανικό αγωγό» ανοίγει το δρόμο για την διασύνδεση του με τον αγωγό TAP που διασχίζει την Ελλάδα αλλά και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα έχει κάποιο κέρδος. Οι Ρώσοι, σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπαν ότι η Ελλάδα δε ενδιαφέρθηκε για τον αγωγό.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας Bild δημοσίευσε  άρθρο για την κατάσταση στην Αλβανία, στο οποίο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ως γκάγκστερ  και την Αλβανία ως «κράτος μαφίας». Η Bild αναφέρει το γεγονός ότι δύο υπουργοί του Ράμα, ο Τζαφάι και ο Ταχίρι εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Έγραψε πάλι η Παπακώστα: «Δεν υπάρχει ανοχή στη βία από το υπουργείο που έχω την συνευθύνη», είπε. Με δεδομένο ότι το υπουργείο δεν αντιμετωπίζει το μπάχαλο, αν δεν επιδεικνύει ανοχή, τότε θα υποθέσουμε ότι είναι ανίκανο. Τι από τα δύο προτιμά η Παπακώστα;

Αυξάνονται τα περιστατικά ανθελληνισμού από «αγνώστους» στη χώρα μας, με σκίσιμο, βεβήλωση και βανδαλισμό της ελληνικής σημαίας. Ένα απαράδεκτο γεγονός συνέβη προχθές βράδυ σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Άγνωστοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό του 3ου Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στην οδό 14ης Μαΐου και δεν αρκέστηκαν μόνο σ’ αυτό, αφού προχώρησαν και στο σκίσιμο σε κομμάτια.