Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Οι μνηστήρες της Ιθάκης, ο υπουργός των Πρεσπών, το παραμύθι της καθαρής εξόδου και οι βιντεολήπτες του Channel 4 που δέχθηκαν επίθεση στην Αλβανία.

Έστειλε μήνυμα ο Τσακαλώτος; Σωστά είπε ότι «Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων». Αλλά, ποιους μνηστήρες εννοεί ο Ευκλείδης, ότι θα αντιμετωπίσει ο Τσίπρας; Και ποιοι δικοί του θα τον προστατεύσουν;

Ο Τσίπρας μπορεί να μη έχει βάθος παιδείας, αλλά στις ίντριγκες είναι μανούλα. Δεν το ψάχνει το θέμα; Θα τον βοηθήσει και ο σύμβουλος στρατηγικής [τώρα που δεν έχει ακόμη εκπομπές η Μενεγάκη, έχει ελεύθερο χρόνο]. Πρέπει να διαπιστώσει αν ο Τσακαλώτος βρίσκεται στους μνηστήρες, ή στους φίλους - μάλλον περιθωριοποιημένος για να παραπονιέται.

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ, επανέλαβε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση της σχεδόν τριών δεκαετιών διαμάχης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, σχετικά με το όνομα του κράτους. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των χωρών στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης και στις εκτιθέμενες στη ρωσική γεωπολιτική πίεση».

Ο αμερικανικός στρατός αναγκάσθηκε να αποσύρει μια είδηση που ανάρτησε για τις κοινές ασκήσεις που πραγματοποίησε με τους "Βορειομακεδόνες στρατιώτες", έκφραση που προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στο κοινό, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί ζήτησαν συγνώμη για τον λανθασμένο όρο που χρησιμοποίησαν αντί να χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας που είναι αναγνωρισμένο και από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Εν τω μεταξύ ο κ. Κοτζιάς εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι θετική για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν καταλαβαίνει ο υπουργός των Πρεσπών τι έκανε, ή καταλαβαίνει πολύ καλά και μας δουλεύει; Όπως και να έχει, και ανεξάρτητα από το τι θετικά θα του προσφέρει η υπόθεση αυτή, θα μείνει στην ιστορία μαζί με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα. Αυτό ονειρευόταν; Δεν είχε υψηλούς στόχους, για την υστεροφημία του;

Το παραμύθι της καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο δεν έγινε πιστευτό, και η κυβέρνηση της Αριστεράς ξαναγυρίζει στην παλιά της μέθοδο, με την οποία κρατήθηκε στο όριο της επιβίωσης, όλα αυτά τα χρόνια. Τον διχασμό του λαού.

Πληθαίνουν τα περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων και παραγόντων της κοινωνικής ζωής, επειδή βλέπουν πού οδηγείται η χώρα, και προσπαθούν να συνετίσουν τους καλαμοκαβαλάριδες του ΣΥΡΙΖΑ να συναισθανθούν το χρέος τους προς τον λαό. Όσο πλησιάζουμε προς τα εγκαίνια της ΔΕΘ, και ο πανικός της Αριστεράς αυξάνεται, τόσο θα αυξάνονται και τα αήθη φαινόμενα.

Βιντεολήπτες από το βρετανικό Channel 4, δέχθηκαν επίθεση από Ιρανούς μουτζαχεντίν και τους ιδιωτικούς φρουρούς, στην Αλβανία, καθώς μαγνητοσκοπούσαν το στρατόπεδό τους, το οποίο κατασκεάυσαν οι ΗΠΑ, μεταφέροντας τους αντικαθεστωτικούς Ιρανούς μουτζαχεντίν από το Ιράκ.

Οι Ιρανοί αντιφρονούντες (μουτζαχεντίν) υποστηρίζουν ότι οι βιντεολήπτες-δημοσιογράφοι είχαν σταλεί από το ιρανικό καθεστώς για να κινηματογραφήσουν τις εγκαταστάσεις τους. Οι Μουτζαχεντίν περιγράφουν τους Βρετανούς δημοσιογράφους ως Ιρανούς πράκτορες και τους θεωρούν μισθοφόρους του ιρανικού καθεστώτος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ