Skip to main content

Οι ύμνοι των Αλβανών για τον Πάγκαλο και το κυνηγητό στα Σκόπια

Οι ύμνοι για τον Πάγκαλο από τον αλβανικό Τύπο, η σύλληψη του επικεφαλής του φιλορωσικού κόμματος των Σκοπίων και η αλήθεια για τα 12 μίλια.

Εμφανίσθηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις για τον φόνο Κατσίφα, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί επιλογή της Αλβανίας, μέσω Άγκυρας, η όξυνση με την Ελλάδα. Σημειώνω, ότι παρατηρούνται διεργασίες για κάθοδο κεντρώου κόμματος υπό τον Α. Παπαδόπουλο, για τις ευρωεκλογές. Η Φώφη, με τις δικές της επιλογές, θα στείλει πολλά αξιόλογα στελέχη στο υπό ίδρυση κόμμα.

Ύμνοι για τον Πάγκαλο από τον αλβανικό Τύπο: «Επιτέλους, παρουσιάστηκε και μια ελληνική φωνή που υπερασπίζεται την αλβανική αστυνομία στην περίπτωση στους Βουλιαράτες», γράφουν. Θυμίζω ότι πρώην υπουργός δήλωσε ότι όποιος κρατά όπλο θα πρέπει να πυροβολείται από την Αστυνομία, και χαρακτήρισε τον σημαιοστολισμό με ελληνικές σημαίες ως "υπερβολή": «Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας», είπε.

Ο αλβανικός Τύπος γράφει ότι «Ο Πάγκαλος ο οποίος δηλώνει Αρβανίτης, μετά το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας, έχει εκφράσει κατά καιρούς συμπάθεια προς τους Αλβανούς».

Παγκόσμια πρωτοτυπία… Ο Εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία κατά του νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος παραμένει άταφος για έβδομη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Δεν θα εκπλαγώ, αν συρθεί στα Δικαστήρια η οικογένειά του.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Αλβανίας, αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες, υπογράμμισε ότι ο Ιλίρ Μέτα εκτιμά τη σημασία της διαφάνειας και της εξαντλητικής έρευνας και εκφράζει την βαθιά πεποίθησή του ότι αυτό αποτελεί ένα μεμονωμένο συμβάν που δεν μπορεί να αποδυναμώσει την αλβανο-ελληνική φιλία.

Πώς εκφράζεται αυτή η ελληνοαλβανική φιλία; Ένα δείγμα πάντως είναι με την δικογραφία κατά νεκρού. Οι Αλβανοί δεν είναι αχάριστοι. Με τόσες λίρες τους ταΐζει ο Ερντογάν, κάτι πρέπει να κάνουν για να τον ξεπληρώνουν.

Στα Σκόπια συνεχίζεται το κυνηγητό των ανυπάκουων. Συνελήφθη και ο επικεφαλής του φιλορωσικού κόμματος των Σκοπίων, Γιάνκο Μπάσεφ, με την κατηγορία "απειλών μέσω των κοινωνικών δικτύων". Όποιος δεν ψηφίζει την πρόταση αναθεώρησης, ξέρει τώρα τι τον περιμένει. Άλλωστε και στα Σκόπια είναι αδέκαστη η Δικαιοσύνη, όπως και στην Αλβανία. Ο Ερντογάν εξάγει μεθόδους απαλλαγής από τους ενοχλητικούς.

Η Βενεζουέλα στηρίχθηκε μόνον στο πετρέλαιο και όταν οι τιμές ήσαν υψηλές, ο Τσάβες παρίστανε τον ηγέτη. Μόλις οι τιμές χαμήλωσαν, είδαμε τα αποτελέσματα. Οι ομοϊδεάτες του Τσάβες και Μαδούρο, που έχουν την Βενεζουέλα πρότυπο, σκέφτονται άραγε ότι η Ελλάδα, που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, στην πρώτη "στραβή" θα πάει άπατη; Και για τον λαό δεν ενδιαφέρονται βέβαια, αλλά και η ιντελιγκέντσια θα δυστυχήσει. Να είναι σίγουροι.

Για να καταλάβουν, όσοι δεν κατάλαβαν, τι είδους δουλειές σκάρωνε ο Κοτζιάς, να θυμηθούν ότι μας είπε πως με Προεδρικό Διάταγμα θα επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα στα 12 μίλια. Αγνοούσε ότι, κατά το άρθρο 27 παρ. 1, του Συντάγματος, ορίζεται ότι «καμία μεταβολή στα όρια της επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών»; Η διάταξη είναι τόσο αυστηρή που περιέχει όχι απλά επιτακτικό αλλά απαγορευτικό κανόνα δικαίου ("καμία μεταβολή…") και προβλέπει νόμο και όχι Π.Δ.