Skip to main content

Το Παρίσι θα επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του 2020

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί η τουρκική προκλητικότητα

Την Πόλη του Φωτός αναμένεται να επισκεφτεί στις αρχές του 2020 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι και θα γίνει δεκτός στα Ηλύσια Πεδία από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Παρίσι και λίγο μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον πρόεδρο της Γαλλίας θα βρεθεί η τουρκική προκλητικότητα. Άλλωστε, η Γαλλία από την πρώτη στιγμή στήριξε την Ελλάδα και συγκρούστηκε ανοιχτά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην παράνομη δραστηριότητα της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο θα προηγηθεί η τετραμερής συνάντηση στο Κάιρο στις 4 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συνάντηση που αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την Ανατολική Μεσόγειο.