Skip to main content

Το Πάρκο των Ευχών αναβαθμίζει τη Λάρισα ως προορισμό (φωτο)

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το Πάρκο των Ευχών, ένα υπέροχο εορταστικό αφιέρωμα για μικρούς και μεγάλους, Λαρισαίους και επισκέπτες της πόλης.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την δημιουργία του Πάρκου των Ευχών, έχουν ήδη φανεί στη Λάρισα, με τα συνεργεία να ετοιμάζουν πυρετωδώς το στολισμό και τους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας στο υπέροχο πάρκο του Αλκαζάρ, σε μία κατάφυτη έκταση 64 στρεμμάτων.

Το Πάρκο των Ευχών, είναι ένα υπέροχο γιορταστικό αφιέρωμα για μικρούς και μεγάλους, Λαρισαίους και επισκέπτες της πόλης, που ανοίγει τις πύλες του σήμερα Παρασκευή απόγευμα, υποσχόμενο ξεχωριστές εμπειρίες σε όσους θελήσουν να αφεθούνε στη μαγεία των Χριστουγέννων και των αισιόδοξων υποσχέσεων για τη Νέα Χρονιά.

Τη Voria.gr ξενάγησαν στο Πάρκο ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Οικονομίας κ. Παναγιώτης Νταής, το βράδυ της Τετάρτης κι όσο τα συνεργεία δούλευαν ασταμάτητα για να ολοκληρώσουν το παγοδρόμιο μέσα στη Λίμνη των Χριστουγέννων και τις 19 θεματικές συνθέσεις  που αναπτύσσονται ανάμεσα από τα πανύψηλα δένδρα και τις αλέες του Αλκαζάρ.

Η δημιουργία του Πάρκου των Ευχών έχει ήδη δώσει μία ισχυρή τονωτική ένεση στη πόλη της Λάρισας καθώς όπως είπε στη Voria.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, από αυτό το Σαββατοκύριακο και για όλες τις ημέρες – κυρίως τα γιορταστικά τριήμερα- μέχρι και τα Φώτα, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης είναι πολύ υψηλές, ξεπερνούν το 80% και ενδεχομένως να υπάρξουν μονάδες που να είναι και υπερπλήρεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως είπε η κ. Παπαϊωάννου, η Λάρισα πρέπει να αξιοποιήσει την κεντρική, γεωγραφικά θέση που έχει στη Θεσσαλία, σε απόσταση μόλις 40-45 λεπτών της ώρας από τα Τρίκαλα και το Βόλο. «Η πόλη μας, που συγκεντρώνει πλέον και συνεδριακές διοργανώσεις, διαθέτει όμορφους χώρους περιπάτου, ένα μοναδικό αρχαίο θέατρο στο κέντρο σύγχρονης πόλης, αξιόλογα μουσεία, πλούσια αγορά και φιλόξενους χώρους διασκέδασης», τόνισε.

Η Λάρισα, μπορεί συνδυαστικά με τα Αμπελάκια που απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες για τριήμερα, να γίνει δηλαδή προορισμός city break.

Σημειωτέον ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος της πόλης διαθέτει σήμερα περί τις 1.000 – 1.100 κλίνες καθώς στα χρόνια της κρίσης μειώθηκαν κατά επτά τα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης.

Την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, να επενδύσει στην τουριστική προβολή της Λάρισας και, φέτος, στο Πάρκο των Ευχών, εξήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ.

«Έχουμε το επιτυχημένο παράδειγμα, κοντά μας, του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα και βεβαίως το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Δράμας με την Ονειρούπολη.  Η Λάρισα χρειάζεται τέτοια γεγονότα, για να αναδείξει τα πολλά θετικά στοιχεία της ταυτότητάς της», είπε ο κ. Αδάμ αναμένοντας ότι η πόλη, στη διάρκεια των γιορτών, θα προσελκύσει επισκέπτες και από γειτονικούς νομούς.

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα, στο νομό, το εμπόριο και οι υπηρεσίες έχουν μεγάλη ανάπτυξη, όπως άλλωστε φαίνεται από μία περιήγηση και στην πόλη. Άλλωστε, από τα μέλη του ΕΒΕ Λάρισας, στα Τμήματα Εμπορίου και Υπηρεσιών είναι εγγεγραμμένες περί τις 10.000 επιχειρήσεις από τις συνολικά 16.000 των μελών. 

Στο Πάρκο των Ευχών, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε 19 θεματικούς χώρους, όπως «η οικογένεια των χιονάνθρωπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο», «το σπίτι του Αη-Βασίλη» και πολλές άλλες.

Επίσης, στη φυσική λίμνη που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ δημιουργείται και θα λειτουργεί παγοδρόμιο.

Στο Πάρκο των Ευχών θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, διαδραστικά παιχνίδια, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων έχει αναρτήσει ο Δήμος, που έχει δώσει γιορταστική όψη και οργανώσει εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία, συνάθροισης των Λαρισαίων.