Skip to main content

«Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να λαϊκίζει και να κυνηγά φαντάσματα»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα θέματα της οικονομικής πολιτικής εξαπέλυσε από την Ρόδο και την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντ
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα θέματα της οικονομικής πολιτικής εξαπέλυσε από την Ρόδο και την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού», τόνισε και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης να μας παρασύρει στην απόλυτη κατάρρευση.

Στόχος δικός μας, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι να βγούμε από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μια ώρα αρχύτερα και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης.

Η ΝΔ χαράζει το μέλλον, ενώ το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να λαϊκίζει αφόρητα και να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Σαμαράς, καλώντας όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και ιδεολογικές διαφωνίες να μείνουν ενωμένοι. «Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει. Το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 30 ετών βούλιαξε. Αλλά η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει. Και όλοι μας θα βάλουμε πλάτη για να μην βουλιάξει η Ελλάδα. Σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και θα βρει το βηματισμό της. Σήμερα, βέβαια, ακραίες φημολογίες για τη δήθεν αναδιάρθρωση του χρέους μας αναστάτωσαν τις Αγορές».

«Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή κάθε συνετού αναλυτή της σημερινής καταστάσεως και να πω ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει καν επιλογή. Και ότι ως εκ τούτου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει τέτοιες ανεύθυνες φήμες να δημιουργούν ψυχολογία πανικού. Επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα - και πρέπει όλοι να το αντιληφθούμε και να το πιστέψουμε - είμαστε μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες με μεγάλους αναξιοποίητους πόρους, με μεγάλη περιουσία, με μεγάλα αναξιοποίητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Για το σχέδιο «Καλλικράτη» δε είπε: «Ποιες, δηλαδή, αρμοδιότητες θα δώσει στους καινούργιους Δήμους για να παράγει ο καθένας τον δικό του πλούτο, μέσα από τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα (...). Όλα δείχνουν ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει γίνει από τα γραφεία των Αθηνών. Θα τοποθετηθούμε ανάλογα. Τα κριτήρια είναι τρία: Πόροι, Αρμοδιότητες, χωροταξία των νέων Δήμων. Ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε έναν Καλλικράτη που θα αγνοήσει έστω και έναν από αυτούς τους τρεις άξονες».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του τουρισμού, πουήταν το αντικείμενο της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης, επισημαίνοντας ότιθα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, αφού αποτελεί την ατμομηχανήτης ελληνικής οικονομίας. Εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατάργησητου υπουργείου τουρισμού και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βάρος στηνανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τις βασικές γραμμέςγια μια σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική για τον τουρισμό.

Την ομιλία του Α. Σαμαρά παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι της ΝΔ,καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού και στελέχη τηςτοπικής αυτοδιοίκησης.