Skip to main content

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ μετέφερε την εκτίμηση και τον σεβασμό του Δαλάι Λάμα, τον οποίο ο κ.κ. Θεόφιλος έχει συναντήσει κατά το παρελθόν

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο γνωστός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος, μαζί με Αγιοταφίτες Πατέρες.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μίλησε στον ηθοποιό του Χόλιγουντ για τα στάδια της Ορθόδοξης άσκησης, δηλαδή τη μετάνoια, τον εξαγνισμό, τον φωτισμό και τη θέωση, ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Γκιρ μετέφερε την εκτίμηση και τον σεβασμό του Δαλάι Λάμα, τον οποίο ο κ.κ. Θεόφιλος έχει συναντήσει κατά το παρελθόν.

«Για την Ορθόδοξη Εκκλησία ο άνθρωπος είναι το "μέγα τραύμα", το οποίο θεραπεύει ο Ιησούς Χριστός», είπε, ακόμη, ο Πατριάρχης, ενώ ανέφερε στον κ. Γκιρ το βιβλίο του Ιωάννη Τληλ «I am Jerusalem», στο οποίο αποδεικνύει ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι ο διάδοχος των Πατριαρχών της Παλαιάς Διαθήκης Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ κτλ. Τόνισε, δε, ότι ο Ναός της Αναστάσεως είναι το αγιότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης και πως εκεί προσέρχονται αδιάκριτα και απεριόριστα οπαδοί όλων των θρησκειών.

Μάλιστα, ως ενθύμιο για την επίσκεψή του, ο Μακαριώτατος επέδωσε στον ηθοποιό εικόνα της Θεοτόκου, εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου και μετάλλιο των 2.000 ετών Χριστιανοσύνης, καθώς επίσης και το έμβλημα «Φύλακες Τάφου» του Πατριαρχείου.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και την ευλογία των δώρων του Μακαριωτάτου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, ΕΔΩ.