Skip to main content

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας χαιρετίζει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την αποπομπή των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Ψήφισμα υποστήριξης της καταδίκης της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Στο ψήφισμα μάλιστα επισημαίνεται ότι θα γίνει προσπάθεια αποκλεισμού των μελών της Χρυσής Αυγής από το περιφερειακό συμβούλιο, με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει την καταδικαστική απόφαση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αποτελεί απόδειξη της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Η καταδίκη της "Χρυσής Αυγής" είναι μια ιστορική απόφαση η οποία δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τα θύματα της αλλά δικαίωση για την ίδια τη δημοκρατία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα απευθυνθεί άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη "Ελληνική Αυγή" και τα εκλεγμένα μέλη της, που κατά δήλωσή τους, συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και η συμμετοχή τους προσβάλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε δια περιφοράς την προηγούμενη Παρασκευή και αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.