Skip to main content

Με τη στήριξη της ΠΕΕΒΕ από φέτος η έκδοση του «Εντευκτηρίου»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει από φέτος τη στήριξη του περιοδικού «Εντευκτήριο» που εκδίδεται από το 1987.

Την ευθύνη της στήριξης του περιοδικού «Εντευκτήριο», ενός από τα ποιοτικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας αναλαμβάνει από φέτος η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Το «Εντευκτήριο» εκδίδεται από τον Νοέμβριο του 1987. Έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Γιώργος Ιωάννου, Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου, Κλείτος Κύρου, Οδυσσέας Ελύτης, Δ. Ν. Μαρωνίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Κική Δημουλά, Μίλτος Σαχτούρης, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Λούλα Αναγνωστάκη, Παύλος Ζάννας, Γιάννης Σβορώνος και πολλοί άλλοι. Παράλληλα υπήρξε πάντα και παραμένει σταθερά φιλόξενο στις νέες φωνές τόσο της ποίησης όσο και της πεζογραφίας. To 2009 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού.

Για τη συνεργασία αυτή, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας, Σταύρος Ανδρεάδης, αναφέρει: «Με σεβασμό στην ιστορία και στην ποιότητα του «Εντευκτήριου», και στο έργο που επιτελεί σήμερα ο Γιώργος Κορδομενίδης, αποφασίσαμε να στηρίξουμε οικονομικά την προσπάθειά του. Η κοινωνία μας έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από συσπείρωση, συνοχή και αλληλοκατανόηση των μελών της. Έχει ανάγκη από συνέργειες. Θα είμαστε δίπλα στο «Εντευκτήριο», που έχει πολλά ακόμη να προσφέρει».

Ο Γιώργος Κορδομενίδης, εκτελεστικός διευθυντής της «Μακεδονικής Εταιρείας Τεχνών και Πολιτισμού» ―του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείου στο οποίο ανήκουν το περιοδικό «Εντευκτήριο» και οι εκδόσεις του― και υπεύθυνος για όλες τις δράσεις του (περιοδικό, εκδόσεις, εκδηλώσεις), αναφέρει από την πλευρά του: «Το διοικητικό συμβούλιο  του σωματείου και εγώ προσωπικώς αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη για την πρωτοβουλία αυτή της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ειδικώς του προέδρου της, Σταύρου Ανδρεάδη. Έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι πρόκειται για υψηλής γενναιοδωρίας  αυτόβουλη κίνηση (δηλαδή δεν προηγήθηκε κάποιο δικό μας αίτημα / παράκληση), η οποία αφενός μας απαλλάσσει από το διαρκές άγχος να καλυφθεί η εκδοτική δαπάνη, αφετέρου όμως κάνει βαρύτερη την αίσθηση της ευθύνης μας, της υποχρέωσής μας να φανούμε αντάξιοι αυτής της τόσο συγκινητικής χειρονομίας».