Skip to main content

Εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα από την Atlantis-Pak του Ιβάν Σαββίδη

Στελέχη της Atlantis-Pak ενημέρωσαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

Τη δημιουργία νέου εργοστασίου στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας σχεδιάζει η εταιρεία κατασκευής πλαστικών συσκευασιών Atlantis-Pak, εταιρείας του Ομίλου Agrocom, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

 Το εργοστάσιο θα στοχεύει στην προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας σε πολλούς πελάτες της στη Βόρεια Αφρική και στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Για την έναρξη διαμόρφωσης συγκεκριμένου πλάνου για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου ενημερώθηκε αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Atlantis-Pak στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τα στελέχη της εταιρείας, ο κ. Πιτσιόρλας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί συνολικά για τα μελλοντικά σχέδια της Atlantis-Pak.

Η Atlantis-Pak, με πάνω από 2.500 πελάτες σε περίπου 100 χώρες ανά τον κόσμο, αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1993. Το γραφείο και τα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην περιφέρεια του Ροστόφ. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας για τη βιομηχανία τροφίμων – περιβλήματα, πακέτα, μεμβράνες και παραγωγή προϊόντων ετικέτας.

Το 2017 τα ακαθάριστα έσοδα των πωλήσεων ανήλθαν στα 7,1 δισ. ρούβλια. Τα καθαρά έσοδα των πωλήσεων ανήλθαν στα 6,5 δισ. ρούβλια. Το καθαρό κέρδος ανήλθε στο 1,1 δισ. ρούβλια.

Η γεωγραφική κάλυψη των πωλήσεων το 2017 έφτασε τις 91 χώρες, τρεις εκ των οποίων ήταν καινούργιες: το Κατάρ, η Κένυα και η Αιθιοπία. Οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών το 2017 ήταν η Λευκορωσία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊλάνδη και το Καζακστάν.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ίγκορ Περεπλιότσικοφ.

 

Μέλος του Ομίλου Agrocom

To Agrocom Group είναι ένας ρωσικός όμιλος εταιρειών, που κατέχει περιουσιακά στοιχεία στη βιομηχανία τροφίμων, στον γεωργικό τομέα, στη βιομηχανία συσκευασίας, στο λιανικό εμπόριο. Ο όμιλος εταιρειών ενώνει περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, με συνολικό αριθμό συνεργατών 15,7 χιλιάδες ανθρώπους. Η εταιρεία διαχείρισης του ομίλου ιδρύθηκε το 2004 από τον Ιβάν Σαββίδη και έχει τη βάση της στο Ροστόφ στον Ντον. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων βρίσκεται στην περιοχή του Νότιου Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος της Ρωσίας. Παράλληλα τα τμήματα και τα υποκαταστήματα των εταιρειών δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, στις χώρες της γύρω περιοχής και της Ευρώπης.