Skip to main content

Το παίρνει πάνω της η Εισαγγελία για τον 12χρονο στην Καλαμαριά

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κινητοποίηση όλων των φορέων για την υπόθεση, καθώς παρενέβη μέχρι και το υπουργείο Παιδείας.

Συνεχίζεται το σίριαλ της υπόθεσης του 12χρονου μαθητή στο 2ο γυμνάσιο της Καλαμαριάς, στην κατάληψη του οποίου είχαν προχωρήσει οι συμμαθητές του ζητώντας την αποπομπή του, καθώς, όπως ανέφεραν, εμφάνιζε επιθετική συμπεριφορά λόγω ενός συνδρόμου απο το οποίο πάσχει. 

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κατάληψη, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υπόθεση, καθώς παρενέβη μέχρι και το υπουργείο Παιδείας.

Η εξέλιξη ωστόσο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα είναι ότι η εισαγγελία ανηλίκων Θεσσαλονίκης με παρέμβασή της δείχνει διατεθειμένη να αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ηνία της υπόθεσης, εξετάζοντάς την με την απαιτούμενη διακριτικότητα. Ως εκ τούτου, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων σταματά την προανάκριση για την υπόθεση, πριν την κατάθεση της διευθύντριας του γυμνασίου για την υπόθεση, η οποία πλέον αναμένεται να καταθέσει στην εισαγγελία.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει παραγγείλει ο περιφερειακός Διευθυντής Εκαπίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης. Σε αυτήν ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα τη δική του κατάθεση ο γονέας του 12χρονου μαθητή λόγω ανωτέρας βίας.

Την επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν σημαντικότερες εξελίξεις για το μέλλον του μαθητή. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου περιμένει τις αποφάσεις από τα ανώτερα εκπαιδευτικά και δικαστικά όργανα, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που αν μη τι άλλο έχει φέρει αρνητική δημοσιότητα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.