Skip to main content

Το Πήλιο στα... ρουμανικά

Έναν πλήρη τουριστικό – ενημερωτικό οδηγό που θα περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τους δήμους, τις κοινότητες και τα αξιοθέατα του Πηλίου, θα εκδώσει το επόμενο διάστημα στην Αγγλική και τη Ρουμα
Έναν πλήρη τουριστικό – ενημερωτικό οδηγό που θα περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τους δήμους, τις κοινότητες και τα αξιοθέατα του Πηλίου, θα εκδώσει το επόμενο διάστημα στην αγγλική και τη ρουμανική γλώσσα, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Ο οδηγός θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά και θα περιλαμβάνει βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τον επισκέπτη, χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες και ενδεικτικές φωτογραφίες κάθε περιοχής ξεχωριστά, ώστε να λειτουργήσει θετικά στην κατεύθυνση προσέλκυσης τουριστών από τη Ρουμανία και άλλες χώρες της Βαλκανικής, στο Πήλιο.

Το έντυπο θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης «ROMΕXPO», που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου 2010 και στην οποία θα συμμετέχει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με δικό του περίπτερο. Οι σχέσεις του Ινστιτούτου με φορείς της Ρουμανίας όπως και με την ομογένεια είναι άριστες, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και πενθήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια της οποίας, υπήρξαν σημαντικές συναντήσεις, με στόχο να αυξηθεί ο τουρισμός στο Πήλιο.

Η ελληνική ομογένεια, εξάλλου, παραχώρησε γραφείο στο κέντρο του Βουκουρεστίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, από το οποίο θα διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό, ενώ θα λειτουργεί και ως εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων του Πηλίου. Οι επισκέπτες εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να έρχονται κατόπιν σε επικοινωνία με τους παραγωγούς για την οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία.