Skip to main content

Το ποδηλατικό καρναβάλι έρχεται σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Η ποδηλατική παρέλαση θα ξεκινήσει από την Καμάρα στις 19:00 και θα καταλήξει στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στις 20:00, όπου θα στηθεί γιορτή.

Με μήνυμα κατά της... ψυχολογικής εξάρτησης με κάθε το πλαστικό, θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχόμενη χρονιά φέτος το Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης σήμερα, Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Η ποδηλατική παρέλαση θα ξεκινήσει από την Καμάρα στις 19:00 και θα καταλήξει στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στις 20:00, όπου θα στηθεί γιορτή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

«Φέτος κεντρικό θέμα του ποδηλατικού καρναβαλιού “Πλαστικομανία”. Μια ψυχολογική εξάρτηση με κάθε τι πλαστικό... σακουλάκια, μπουκαλάκια, καλαμάκια, ποτηράκια, πηρουνάκια... σατιρίζουμε και ντυνόμαστε, στολιζόμαστε, και διακοσμούμε τα ποδήλατα μας ανάλογα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όπως επισημαίνουν, 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το 2016 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν συνολικά 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 400 σακούλες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Από αυτές τις 400 πλαστικές σακούλες, οι 270 είναι μιας χρήσης από σούπερ μάρκετ. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (1% ή 4 σακούλες) από αυτές ανακυκλώνεται.

«Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει ώστε να υπάρξει αλλαγή», καταλήγουν.