Skip to main content

Το ποδήλατο - παγωτατζίδικο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Το ποδήλατο που πουλάει παγωτά, εφεύρεση των αδερφών Παύλου και Θωμά Πάτση, εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία για να γλυκάνει τους Θεσσαλονικείς.

της Βάσιας Μπάρμπα

Μια… δροσερή ανάμνηση από το παρελθόν αποφάσισαν να αναβιώσουν δυο δίδυμα αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη. Έφτιαξαν ένα ποδήλατο - παγωτατζίδικο, βολτάρουν στη Νέα Παραλία και «γλυκαίνουν» τους περαστικούς.

Οι δύο δίδυμοι, ο Παύλος και ο Θωμάς Πάτσης είναι πολιτικοί μηχανικοί, απόφοιτοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βρήκαν, όμως, μια εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αποφάσισαν να γίνουν παγωτατζήδες και να σκορπούν χαρά στον κόσμο που κάνει βόλτα στην Νέα Παραλία Θεσαλονικης, πουλώντας φρέσκο παγωτό σε χωνάκια ή κυπελάκια.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Παύλος Πάτσης εξηγεί ότι την ιδέα την είχαν εδώ και πέντε χρόνια, τα βρήκαν όμως σκούρα με τη γραφειοκρατία, αφού καθυστέρησε πολύ να εκδοθεί η άδειά τους. «Στο μεταξύ εμείς ψαχνόμασταν, σχεδιάσαμε το ποδήλατο και κοιτούσαμε ποιος κάνει συγκολλήσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε την ιδέα μας πράξη. Τελικά τα καταφέραμε!», εξηγεί ο Παύλος.

Όπως λέει, ήθελαν πάντα να κάνουν κάτι πρωτότυπο, αλλά ήταν μια δύσκολη απόφαση, καθώς χρειάστηκαν αρκετά χρήματα για να κατασκευάσουν το ποδήλατο. «Παρόλ’ αυτά, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι με σύμμαχο τον καλοκαιρινό ήλιο και τη ζέστη, θα τα πάμε καλά», δηλώνει ο Θωμάς.

Το ποδήλατο από αυτήν την εβδομάδα και για όλο το καλοκαίρι θα βολτάρει στην Παραλία και θα πουλάει παγωτό σε διαφορετικές γεύσεις κάθε μέρα.