Skip to main content

Το ποδήλατο στοιχείο ταυτότητας του νομού Καρδίτσας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με στόχο τον καθορισμό δράσεων και την επιλογή της αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτό
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με στόχο τον καθορισμό δράσεων και την επιλογή της αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης, ο Δήμαρχος Μητρόπολης Γιώργος Γιοβάνης και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά  παρευρέθηκαν περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι των φορέων του Νομού, ειδικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ποδηλάτου. Την τεχνική υποστήριξη της συνάντησης είχε αναλάβει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.

Στη συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα γόνιμος διάλογος σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό του τομέα του ποδηλάτου και συζητήθηκαν αναλυτικά οι στρατηγικοί στόχοι και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων του Νομού. Έγινε αναφορά στην ανάπτυξη συνεργασιών με όμορους Νομούς και ειδικά με το Νομό Τρικάλων στο πλαίσιο σχεδιασμού «αγωνιστικού, προπονητικού ποδηλατόδρομου Δυτικής Θεσσαλίας».

Το αναπτυξιακό όραμα του Νομού Καρδίτσας, όπως αυτό αποτυπώνεται στο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης του Νομού Καρδίτσας για την περίοδο 2007-2013», είναι «η ανάδειξή του σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης».

Οι στρατηγικοί στόχοι που τίθενται για την ανάπτυξη του τομέα του ποδηλάτου στο
Νομό είναι:

Η προβολή του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού για την προσέλκυση τουρισμού.
 
Η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί μια σημαντική παράμετρο εξειδίκευσης του παραπάνω αναπτυξιακού οράματος σε επίπεδο μετακινήσεων και μεταφορών και συνάδει απόλυτα με το αναπτυξιακό όραμα που έρχεται να εξυπηρετήσει το παρόν Επιχειρησιακό Σχέδιο που είναι «η ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού Καρδίτσας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη συμμετοχή στη διαβούλευση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των Καρδιτσιωτών για τη χρήση του ποδηλάτου σα μεταφορικό μέσο, αλλά και της θέλησής τους για την ανάδειξή του ποδηλάτου σαν στοιχείο της ταυτότητας του Νομού.