Skip to main content

Το ποτό της Νοτοπούλου με Τσακαλώτο και η καινοτομία του Τζιτζικώστα

Το διάλειμμα της Νοτοπούλου από την προεκλογική εκστρατεία, η υποψηφιότητα της Λατινοπούλου στην Α' Θεσσαλονίκης και το Σημείο Καινοτομίας στο κέντρο.

-Διάλειμμα από την προεκλογική της εκστρατεία έκανε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή την παρουσία στην πόλη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Μετά την ομιλία του τελευταίου, οι δυο τους, πολιτικοί φίλοι από παλιά, βγήκαν για ένα ποτό στην Άνω Πόλη και συγκεκριμένα στο Αίθριο, στο Τσινάρι, απέναντι από το γνωστό ουζερί. Ένα καφέ που μετράει δυο δεκαετίες ζωής και οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι φίλοι της κ. Νοτοπούλου. Από το φωτογραφικό φακό δεν ξεφεύγει κανείς...

-Το ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα είναι στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τουλάχιστον όλα αυτό δείχνουν, αν και μαθαίνουμε ότι η τελική επιβεβαίωση θα έρθει μέσα στην εβδομάδα από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, που αναμένεται να συναντηθεί μαζί της. Αν θα ανακοινωθεί δημοσίως δεν το γνωρίζουμε, πάντως η άμεσα ενδιαφερόμενη θα το μάθει στα σίγουρα. Η καμπάνια για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων λειτούργησε καταλυτικά και για την ένταξη της κ. Λατινοπούλου στο ψηφοδέλτιο. Μια καμπάνια, που θα έχει την ευκαιρία να την αναλύσει εκ νέου αύριο στο πλαίσιο του Money Show.

-Το επιτελείο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, μπορεί να έχει στηθεί στην Τσιμισκή 75, όμως αυτός ο χώρος δεν είναι το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Ο κ. Ταχιάος «οργώνει» το ιστορικό κέντρο της πόλης, προκειμένου να βρει την κατάλληλη στέγη για να στήσει το εκλογικό του, προς το παρόν όμως δεν έχει βρεθεί κάτι που να ικανοποιεί. Τα περιθώρια έχουν στενέψει άλλωστε, οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών χώρων είναι υψηλές για τα οικονομικά των υποψηφίων, χώρια που πολλοί χώροι έχουν ήδη καταληφθεί από άλλους.

-Η καινοτομία για τις μεγαλύτερες γενιές μπορεί να μη λέει πολλά, ούτε ταdrones, ούτε οι συσκευές virtual reality, ούτε τα 3d printing συστήματα, όμως λένε πάρα πολλά για τις νεότερες. Το «Σημείο Καινοτομίας», που έστησε στη Διαγώνιο ο Απόστολος Τζιτζικώστας εντυπωσιάζει τους μεγαλύτερους για την αισθητική του και ενθουσιάζει τους μικρότερους για τα καινοτόμα εκθέματά του. Χτες για παράδειγμα ήταν γεμάτο από νεαρούς που αξιοποιούσαν τα εκθέματα και τις δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Οι μεγαλύτεροι περιορίστηκαν στα αγροδιατροφικά προϊόντα που εκτίθενται στο σημείο και αποτελούν ξεχωριστή ενότητα. Καινοτόμα κι αυτά, αλλά πολύ πιο προσιτά και κατανοητά για τους μεγαλύτερους.