Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ANADOLU ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ-«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο απαγορεύεται στην Ψέριμο να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Φωτογραφίες και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο δημοσίευσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu και ισχυρίζεται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτήρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Δείτε το βίντεο του Anadolu:

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ