Skip to main content

Το πρακτορείο της ΠΓΔΜ άλλαξε τη δήλωση Ζάεφ για τη «μία Μακεδονία»

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, το κρατικό πρακτορείο αντικατέστησε το δημοσίευμα με νέες δηλώσεις.

Στην αλλαγή της επίμαχης δήλωσης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για τη «Μακεδονία», έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, προχώρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονα MIA.

Σύμφωνα με το πρώτο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο πρακτορείο δήλωσε πως «Δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" εκτός από τη δική μας» για να προσθέσει πως «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Έπειτα από τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, και οι οποίες πιθανώς εκφράστηκαν σε κορυφαίο διπλωματικό επίπεδο, το πρακτορείο αφαίρεσε τη δήλωση από τη συνέντευξη και πλέον στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Όλοι ξέρουμε σήμερα ότι ένα γεωγραφικό μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο μέρος είναι η χώρα μας», ενώ συμπληρώνει πως «Κανένας δεν θα προσπαθήσει να αρνηθεί τη "Μακεδονία" μας».

«Το πρόθεμα "Βόρεια" κάνει αυτή τη διάκριση και εμείς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που επίσης λέγονται "Μακεδονία"».