Skip to main content

Το προφίλ της ευρωπαϊκής αντιπάλου του Άρη, Μόλντε (video)

Η πρωτοπόρος του νορβηγικού πρωταθλήματος στον δρόμο των κιτρινόμαυρων πριν τα play-off του Europa League - Ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν.

Αντιμέτωπος με τη Μόλντε θα τεθεί πλέον ο Άρης στον 3ο προκριματικό γύρο του Εuropa League αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ Λεμεσού στην προηγούμενη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 20:00 τη νορβηγική ομάδα στο «Aker Stadion» του Μόλντε ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το προφίλ της Μόλντε

Έτος ίδρυσης: 1911

Γήπεδο: «Αker Stadion», χωρητικότητα 11,249

Η Μόλντε αποτελεί μια από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Έχει στο παλμαρέ της 3 πρωταθλήματα Νορβηγίας (2011, 2012, 2014) και 4 κύπελλα (1994, 2005, 2013, 2014) ενώ το 2014 έκανε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.

Το συγκρότημα του 49χρονος Νορβηγού τεχνικού, Έρλινγκ Μόε, μετά το πέρας 16 αγωνιστικών βρίσκεται στην κορυφή της Eliteserien έχοντας 33 βαθμούς, 4 παραπάνω από τις Μπόντο Γκλιμτ - Οντ Γκρένλαντ που ακολουθούν. Συνολικά έχει απολογισμό 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 37 γκολ (πάνω από 2 τέρματα μ.ο) έχοντας δεχθεί αντίθετα 16 (2η καλύτερη άμυνα). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ηττήθηκε στην έδρα της «Aker Stadion» ήταν τον περασμένο Μάϊο με 2-3 από την Ρανχάϊμ.

Η εκκίνηση των Σκανδιναβών στο φετινό Europa League δόθηκε στις 11 Ιουλίου όταν και επικράτησαν με 7-1 της Ρέϊκιαβικ στην έδρα τους για τον 1ο προκριματικό γύρο ενώ η ρεβάνς στην Ισλανδία τελείωσε χωρίς νικητή και τέρματα.

Έπειτα, η Μόλντε αντιμετώπισε την Τσουκαρίτσκι με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες δίχως σκορ στο «Aker Stadion» ενώ αντίθετα επικράτησαν με 1-3 στη ρεβάνς της Σερβίας παίρνοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.



To ρόστερ

Τερματοφύλακες

Αντρέας Λίντε (Σουηδία), Άλεξ Κράνινξ (Βέλγιο), Όλιβερ Πέτερσεν (Νορβηγία).

Αμυντικοί

Μάρτιν Μπγιόρνμπακ (Νορβηγία), Ρούμπεν Γκαμπριέλσεν (Νορβηγία, αρχηγός), Βέγκαρντ Φόρεν (Νορβηγία), Κρίστοφερ Χαράλντσειντ (Νορβηγία), Κρίστοφερ Χάουγκεν (Νορβηγία), Εμίλ Μπρέϊβικ (Νορβηγία).

Μέσοι

Μάγκνουν Βολφ Έϊκρεμ (Νορβηγία), Φρέντρικ Σιόλσταντ (Νορβηγία), Ματίας Μόστρομ (Σουηδία), Μάρτιν Έλνινγκσεν (Νορβηγία), Ετζάζ Χουσαίν (Νορβηγία), Φρέντρικ Άουρσνες (Νορβηγία), Έϊρικ Χέσταντ (Νορβηγία), Τομπίας Χέσταντ (Νορβηγία).

Επιθετικοί

Λέκε Τζέιμς (Νιγηρία), Έρλινγκ Κνούντσον (Νορβηγία), Έϊρικ Ούλαντ Άντερσεν (Νορβηγία), Ματίς Μπολί (Ακτή Ελεφαντοστού), Γιάκομπ Νίλαντ Ορσάλ (Νορβηγία), Άντονι Ομογιουάνφο (Νιγηρία - Νορβηγία).

Τα αστέρια

Μεγάλα αστέρια θεωρούνται ο 25χρονος Νιγηριανός, γεννημένος στη Νορβηγία, Άντονι Ομογιουάνφο που έχει σκοράρει 11 τέρματα σε 16 παιχνίδια (12 γκολ σε 21 ματς συνολικά) όντας δεύτερος σκόρερ της Eliteserien αλλά και ο 28χρονος ποιοτικός Νορβηγός μεσοεπιθετικός Μάγκνους Έϊκρεμ που έχει βρει δίχτυα 9 φορές αγωνιζόμενος 20 φορές σε όλες τις διοργανώσεις Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έϊκρεμ σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (2006 - 2009). Μάλιστα ο Σκανδιναβός άσος βρέθηκε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας των «Κόκκινων Διαβόλων» από το 2009 έως και το 2011 όταν και αποχώρησε από το «Old Trafford».



Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει ακόμη τόσο τον 26χρονο Νιγηριανό στράικερ Λέκε Τζέιμς (21 συμμετοχές - 12 γκολ) όσο και στον 23χρονο Βέλγο τερματοφύλακα Άλεξ Κράνινξ (13 συμμετοχές) που από το 2011 έως και το 2017 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αρχικά στις ακαδημίες των «μπλάνκος» και έπειτα για την Ρεάλ Καστίγια (2η ομάδα).