Skip to main content

Το προφίλ της Νίζνι Νόβγκοροντ σκιαγράφησε η ΚΑΕ Άρης

Ο «Αυτοκράτορας» αντιμετωπίζει απόψε στις 19:00 τη ρωσική ομάδα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

Το προφίλ της Νίζνι Νόβγκοροντ, σημερινής αντιπάλου του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League σκιαγράφησε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Σημειώνευται πως το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου αντιμετωπίζει σήμερα στις 19:00 τη ρωσική ομάδα στο «Trade Union Sport Palace» της ομώνυμης πόλης με τη 2η αναμέτρηση να διεξάγεται την προσεχή Παρασκευή και ώρα 19:00 στο «Nick Galis Hall» και αν προκριθεί θα τεθεί αντιμέτωπο με την τσεχική Παρντουμπίτσε στον 3ο και τελευταίο γύρο πριν την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «Αυτοκράτορας»:

«Η Nizhny Novgorod, σημερινή (25/09, 19:00) αντίπαλος του Άρη, για τον Β' Προκριματικό γύρο του Basketball Champions League,  είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, αλλά και την περιοχή σε επαγγελματικό άθλημα. Ιδρύθηκε το 2000 και συμμετείχε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2010-2011.

Δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ρωσίας την περυσινή χρονιά και το 2011, καθώς και της VTB League το 2014, χάνοντας στους τελικούς από την CSKA Moscow.

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 πήρε μέρος στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας μέχρι το TOP 16, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Eurocup, ολοκληρώνοντας την πορεία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ακόμη από το 2011 δίνει ανελλιπώς το «παρών» στη VTB League.

Η ρωσική ομάδα που απέκλεισε στην Α’ φάση την FC Porto με δυο νίκες (85-86, 92-49), έχει στη σύνθεση της τρεις Αμερικανούς παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, τους Roderick Odom (27, 2,05), Aaron Broussard (28, 1,92) και Kendrick Perry (26, 1,83). Ο Odom μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο (μετά την αποφοίτηση του από το κολέγιο) με τη φανέλα του ΚΑΟΔ, τη σεζόν 2014-2015.

Επίσης στο ρόστερ της υπάρχουν ο Αμερικανοσουηδός guard/forward Christofer Czerapowicz (27, 2,00), που έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Davidson και ο έμπειρος Μαυροβούνιος power forward/center, Vladimir Dragicevic (32, 2,06), ο οποίος τέθηκε αντίπαλος του ΑΡΗ και πέρυσι στο Basketball Champions League, ως παίκτης της πολωνικής Stelmet Zielona Gora. Αμφότεροι "μετακόμισαν" φέτος στη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι ο Czerapowicz και ο Ivan Strebkov (27, 1,93) δεν έπαιξαν στις αναμετρήσεις της Α’ φάσης με τους Πορτογάλους, λόγω τραυματισμού.

Ιδιαίτερα ποιοτικός παίκτης είναι ο Ρώσος διεθνής guard, Maxim Grigoryev (28, 1,90), ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της Nizhny στα παιχνίδια με την FC Porto, έχοντας συνολικά 38 πόντους (19 μέσο όρο).

Ένας από τους καλύτερους Ρώσους παίκτες της, ο Pavel Antipov (27, 2,03) υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στο γόνατο και τέθηκε νοκ άουτ για ολόκληρη τη χρονιά. Επίσης, η Nizhny ανακοίνωσε τη Κυριακή (23/09) τη μεταγραφή του Evgeny Baburin (31, 1,90), ο οποίος δεν θα είναι διαθέσιμος για τους αγώνες με τον ΑΡΗ.

Προπονητής είναι ο 47χρονος Σέρβος, Zoran Lukic, ο οποίος από πέρυσι διανύει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Υπήρξε τεχνικός της Nizhny και από το 2008 μέχρι το 2014. Συνεργάτες του είναι οι Alexey Zhukov και Predrag Badnyarevich.

Τζένεραλ μάνατζερ της είναι ο παλιός Ρώσος διεθνής παίκτης, Sergei Panov, ο οποίος πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ως αθλητής στη CSKA Moscow.

Έδρα της είναι το στο «Trade Union Sport Palace» (παλιά ονομαζόταν CEC Nagorny), χωρητικότητας 5.600 θέσεων».