Skip to main content

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League - Οι ημερομηνίες των αγώνων

Δύσκολη αποστολή πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο του Europa League καθώς θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν, τη Γρανάδα και την Ομόνοια.

Την Αϊντχόφεν από την Ολλανδία, τη Γρανάδα από την Ισπανία και την Ομόνοια από την Κύπρο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Ε’ ομίλου του Europa League, με τον δικέφαλο να έχει δύσκολη αποστολή πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Διαβάστε περισσότερα: Όμιλος πρόκληση για ΠΑΟΚ στο Europa League - Με Αϊντχόφεν, Γρανάδα και Ομόνοια

Η Ολλανδική ομάδα έχει ξαναβρεθεί δύο φορές στον δρόμο του ΠΑΟΚ, τις σεζόν 2000/01 και 2001/02 για το κύπελλο Ουέφα, με απολογισμό 3 νίκες για την Αϊντχόφεν και μία για τον δικέφαλο. Την Ισπανική ομάδα και την Ομόνοια τις αντιμετωπίζει για πρώτη φορά.

Δείτε τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ:

Η PSV Αϊντχόφεν είναι η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ. Η Ολλανδική ομάδα έχει προπονητή τον Γερμανό Ρότζερ Σμιντ, και τα αστέρια της είναι οι Ντόνιελ Μάλεν που είναι επιθετικός και ο μεσοεπιθετικός Μοχάμεντ Ιχαταρέν. Έδρα της είναι το Philips Stadion χωρητικότητας 35.000 θεατών. Στο πρωτάθλημα φέτος έχει 7 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές.

Από την άλλη η Γρανάδα βρέθηκε στον δρόμο του Δικεφάλου από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Η Ισπανική ομάδα έχει προπονητή τον 39χρονο Ντιέγκο Μαρτίνες. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο γκολκίπερ της Ρουί Σίλβα, και οι δανεικοί από την Τσέλσι (Κένεντι, αριστερό χαφ) και την Μάντσεστερ Σίτι (Γιάνγκελ Ερέρα, αμυντικός μέσος). Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Ισπανίας με δυο νίκες σε τρεις αναμετρήσεις. Έδρα της το «Nuevo Los Cármenes» χωρητικότητας περίπου 19.500 θεατών. 

Η Ομόνοια από την Κύπρο ξεκίνησε τη σεζόν με 8 βαθμούς σε 4 αγώνες και βρέθηκε στο γκρουπ του ΠΑΟΚ από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Έχει προπονητή τον Νορβηγό Χένινγκ Μπεργκ και καλύτεροι παίκτες της είναι οι Φαμπιάνο (τερματοφύλακας), Γκόμεθ και Λέσιακς, καθώς και ο νεαρός Σένε . Έδρα της το «ΓΣΠ» χωρητικότητας περίπου 23.000 θεατών.

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ε' ομίλου του Europa League:

1η αγωνιστική: 22/10

2η αγωνιστική: 29/10

3η αγωνιστική: 5/11

4η αγωνιστική: 26/11

5η αγωνιστική: 3/12

6η αγωνιστική: 10/12