Skip to main content

Το πρόγραμμα για τη δεύτερη ημέρα του Thessaloniki Design Week

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τη δεύτερη μέρα του Thessaloniki Design Week. Πού θα πάμε, τι θα ακούσουμε, τι θα δούμε και που θα φάμε.

Με διάφορες νέες δράσεις συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη ημέρα του Thessaloniki Design Week σε σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις απογευματινές παρουσιάσεις κοντά στον χώρο της ΔΕΘ.

Η πρώτη στις 4, με τον Γιώργο Μαντζουρανίδη και το Word Wide Web του. Copywriter και brand narrator ο ίδιος, θα μιλήσει για τον σχεδιασμό του online κειμένου για τον ψηφιακό αναγνώστη του σήμερα.

Στις 5 και μισή, παίρνει τη σκυτάλη η Dot Lung -γνωστή και ως Mother of Social Media Dragons. Όσοι θέλουν να γίνουν Social Dragon στο Instagram, μπορούν να την ακούσουν.

Τέλος, από τις 6 ως τις 8, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ (με Post Spectacular Office, O Right Studio, Σοφία Παπαδοπούλου, Yesim Demir, Geray Gençer και Zeynep Tonguç) με συντονιστή τον Δημήτρη Φακίνο, συζητάει για το παρόν και τις προοπτικές της γραφιστικής, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Και φυσικά, συνεχίζεται η έκθεση με θέμα τις ψηφιακές τεχνολογίες στις παραγωγικές διαδικασίες, ενώ ολοκληρώνεται και το εργαστήριο του Νίκου Γιούρη του Slab Design.

Στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία μετα-βιομηχανικού σχεδιασμού συνέχεια, καθώς και προβολές διαλέξεων Empowerment. Με νέα διάρκεια, 10 το πρωί με 10 το βράδυ.

Στο Μέγαρο -και τον απόηχο της χθεσινής Τελετής Απονομής ΕΒΓΕ 2019- για τελευταία μέρα η έκθεση εντύπων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εξωφύλλων δίσκων και DVD μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τέλος, στο 12ο Γυμνάσιο στη Ξηροκρήνη, για δεύτερη ημέρα, Urban Act και Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς επί τω έργω, ενώ ξεκινάει και το Εικαστικό εργαστήρι του ΠΙΟΠ με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την πόλη» (που θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Μαΐου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου 08:00-14:00), όπου με αφετηρία το εικαστικό κίνημα του κυβισμού, οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ζωγραφίζουν την πόλη τους με τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.

Τέλος, όσοι το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το εκλεκτό πανόραμα χώρων και επιλογών στη γαστρονομία και στη διασκέδαση που έβαλε τη Θεσσαλονίκη στο διεθνή χάρτη των επισκεπτών καθ'όλη τη διάρκεια του Thessaloniki Design Week. Σε υπέροχα νεοκλασικά, όπως το Casablanca, σε πολυχώρους πολιτισμού και διασκέδασης, όπως το ΥΨΙΛΟΝ, παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που προτείνει το AGORA, σε κατάφυτα στενά, όπως το Cafe Bazaar της Άθωνος, αλλά και σε πολλά άλλα, τα οποία αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ThessDW. Τα εστιατόρια θα παρέχουν τις επιλογές τους με εκπτωτική τιμή για τους συμμετέχοντες με την επίδειξη της κάρτας της διοργάνωσης.