Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #GOPAFREE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Το DT&S (Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων) μετασχηματίζει ψηφιακά την διαδικασία αποκομιδής αποτσίγαρων για ανακύκλωση.

Στο 2ο Digital Beach Summit που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Μονολιθίου στην Πρέβεζα στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσιάστηκε το πρωτοπόρο στην Ελλάδα πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree που υλοποιεί η Cigaret Cycle ΑΜΚΕ.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η καινοτόμα πρωτοβουλία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων DT&S που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, για την προστασία του περιβάλλοντος και την έμπρακτη στήριξη του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης των επιβλαβών για το περιβάλλον αποτσίγαρων. Με την υποστήριξη της εταιρείας IoTECH Communications, μια εταιρεία με εφαρμοσμένη εμπειρία σε προγράμματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ο ειδικός κάδος συλλογής και ανακύκλωσης εξοπλίζεται με μια ΙοΤ (Internet of Things) λύση.

Συγκεκριμένα, ο κάθε αντίστοιχα εξοπλισμένος πλέον smart ειδικός κάδος συλλογής αποτσίγαρων μέσω του δικτύου LoRaWan θα αποστέλλει στοιχεία σε ένα κεντρικό πρόγραμμα διαχείρισης για την ποσότητα αποτσίγαρων που συλλέγονται, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η συχνότητα αποκομιδής τους αλλά και να αποφεύγεται η τυχόν πληρότητα των κάδων. Επιπρόσθετα, με αυτό το πρόγραμμα διαχείρισης θα δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης δεδομένων για τη συνεισφορά του κάθε κάδου στο τελικό προϊόν ανακύκλωσης, σε καθορισμένη χρονική περίοδο, καθώς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δράσης. Η καινοτομία που μετατρέπει σε smart τον ειδικό κάδο για την συλλογή και την ανακύκλωση των αποτσίγαρων θα παρουσιαστεί στην έκθεση Καινοτομίας και Ψυφιακών Τεχνολογιών Beyond Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 29 έως 2 Οκτωβρίου 2022.

 

H Cigaret Cycle ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Συνδυάζει καινοτομία, τεχνολογία και πρωτοτυπία για την προστασία του περιβάλλοντος Εργάζεται για να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα για ένα καθημερινό απόρριμμα που παρόλο το μικρό μέγεθος του έχει βλαβερές συνέπειες ρύπανσης όταν απορρίπτεται αλόγιστα στο περιβάλλον με επιπτώσεις και στον άνθρωπο αφού επιστρέφει σε αυτόν μέσω της τροφικής αλυσίδας. Με 800 ειδικούς κάδους σε όλη την χώρα και περισσότερες από 50 συνεργασίες με τοπικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις η Cigaret Cycle έκανε #gopafree και το digital beach summit ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τον ειδικό κάδο και τα ατομικά τσιγαροδοχεία τα οποία βρίσκονταν στη διάθεση τους καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ