Skip to main content

Το πρωί της Δευτέρας η συνάντηση Πομπέο - Δένδια στη Θεσσαλονίκη

Οι συζητήσεις των δύο ΥΠΕΞ θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ.

Στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα κάνει ο Πομπέο στη Θεσσαλονίκη - Οι πληροφορίες για το πρόγραμμά του

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ενδέχεται κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer, αλλά και τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης.

Μετά τη Θεσσαλονίκη

Ο Πομπέο, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μετά το πέρας της επίσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας.