Skip to main content

Το project για το Ελληνικό ετοιμάζεται να «απογειωθεί»

'Ηδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, που αυτόν τον καιρό παρακολουθεί το project του Ελληνικού σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου. Και μάλιστα επιχειρεί να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου αυτό το μήνυμα να επικοινωνηθεί όσο μπορεί εκτός συνόρων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί και εμπράκτως ότι η Αθήνα είναι πλέον φιλική προς τον «ξένο παράγοντα».

Για το σκοπό ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, που αυτόν τον καιρό παρακολουθεί το project του Ελληνικού σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, δεν είναι όλα, ακόμα, ρόδινα στο συγκεκριμένο μέτωπο. Για παράδειγμα, η κοινοπραξία, που έχει αναλάβει το project στο Ελληνικό, φυλλορροεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινεζική Fosun έχει ενημερώσει τον Σπύρο Λάτση ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο όμιλος Λάτση, ωστόσο, δεν ανησυχεί. Από πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για να καλύψουν το κενό της Fosun, αν οριστικοποιηθεί, είναι πολλοί.

Αντιθέτως, ιδιαιτέρως θολή ήταν και παραμένει η εικόνα για την επένδυση της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εκεί είναι ακόμα άγνωστο το πώς θα καταλήξει το εγχείρημα, ιδιαίτερα μετά την προειδοποίηση της εταιρίας ότι σε λίγες μέρες θα αρχίσει να κοινοποιεί τις πρώτες απολύσεις εργαζομένων στα ορυχεία.

Τέλος, όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει και η αποκρατικοποίηση στα ΕΛΠΕ, όπου ο όμιλος Λάτση έχει θέση – κλειδί, με 45% επισήμως.