Skip to main content

Το προσωρινό καλαντάρι του Diamond League για το 2020

Το μίτινγκ του Παρισιού, που είχε προγραμματιστεί προσωρινά για τις 6 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτή τη σεζόν.

Η World Athletics ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω αλλαγές στο προσωρινό καλαντάρι του Diamond League για το 2020, λόγω κορωνοϊού, με την ακύρωση δύο συναντήσεων και ακόμη έναν αγώνα που μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

Το μίτινγκ του Παρισιού, που είχε προγραμματιστεί προσωρινά για τις 6 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτή τη σεζόν. Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων στη Γαλλία, οι διοργανωτές του μίτινγκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τη διοργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς αγώνα στη γαλλική πρωτεύουσα φέτος.

Το διάσημο μίτινγκ του Παρισιού για το Diamond League θα επιστρέψει τον Αύγουστο του 2021, σε μια στιγμή που θα είναι και πάλι σε θέση να κινητοποιήσει εθελοντές και να καλωσορίσει διεθνή αστέρια του στίβου.

Επίσης, δεν θα διεξαχθεί το μίτινγκ στο Γιουτζίν των ΗΠΑ. Η Πολιτεία του Όρεγκον απαγορεύει επί του παρόντος μεγάλες διοργανώσεις - συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων - και αυτός ο περιορισμός θα ισχύει έως τουλάχιστον το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η απαγόρευση, σε συνδυασμό με τους αναμενόμενους μακροπρόθεσμους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια, καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωση παγκόσμιας κλάσης συναντήσεων στίβου στο Γιουτζίν, που ελπίζει ότι θα επιστρέψει κανονικά από το 2021.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συζητήσεις για την διεξαγωγή του μίτινγκ στο Γκέιτσχεντ της Βρετανίας που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου. Πλέον η 12η Σεπτεμβρίου έχει προσδιοριστεί ως πιθανή εναλλακτική ημερομηνία, ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να δοθεί η τελική επιβεβαίωση, λόγω των οδηγιών και των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κατάστασης με την επιδημία Covid-19 και των συνεχώς μεταβαλλόμενων κανονισμών, το καλαντάρι του Diamond League για το 2020 παραμένει προσωρινό και υπόκειται σε περαιτέρω αλλαγές.

Έτσι, η εφετινή σειρά αγώνων του Diamond League δεν θα είναι μια δομημένη σειρά εκδηλώσεων που οδηγούν σε έναν τελικό, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Συνεπώς, οι αθλητές δεν θα κερδίσουν πόντους για το Diamond League αυτή τη σεζόν και δεν θα διεξαχθεί ούτε ένας από τους συνολικά 24 τελικούς στη Ζυρίχη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το προσωρινό καλαντάρι του Diamond League:

11/6 Όσλο

9/7 Ζυρίχη

14/8 Μονακό

23/8 Στοκχόλμη

2/9 Λοζάνη

4/9 Βρυξέλλες

12/9 Γκέιτσχεντ

17/9 Ρώμη

19/9 Σανγκάη

9/10 Ντόχα

17/10 Κίνα 2 (μένει να ανακοινωθεί η πόλη)

* Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί για το 2020 τα μίτινγκ σε Γιουτζίν, Λονδίνο, Παρίσι και Ραμπάτ.