Skip to main content

Το πρώτο αστικό των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με σύστημα απολύμανσης αέρα (φωτο)

Αστικό εξοπλίστηκε με απολυμαντή αέρα, το οποίο επισημαίνεται πως έχει αποτελεσματικότητα 95% απέναντι σε ιούς, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εγκατάσταση του συστήματος απολύμανσης αέρα UV PURIFIER της VALEO σε συνεργασία με την επίσημη αντιπροσωπεία ELECAR σε αστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.. Το σύστημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, απολυμαίνει τον αέρα σε ποσοστό 95% από όλους τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του SARS-COV-2 και τοποθετήθηκε αρχικά σε αστικό της γραμμής 56.

Η αποτελεσματικότητά του κατά του SARS-CoV-2 είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και πιστοποιημένη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Λέιζερ στην Ιατρικής και Μετρολογίας του Πανεπιστημίου της Ουλμ (ILM), προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.



«Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το ILM επιβεβαίωσαν ότι το UV της Valeo Purifier έχει την ικανότητα να εξαλείφει τους ιούς με 95% αποτελεσματικότητα σε έναν μόνο κύκλο ροής αέρα. Οι δοκιμές δείχνουν επίσης ότι ο ρυθμός αλλαγής αέρα είναι πολύ αποδοτικός - υψηλότερος από το επίπεδο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης από την εξάπλωση των αερομεταφερόμενων ιών και βακτηρίων. Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση μόνο σε λεωφορεία (αστικά, υπεραστικά, τουριστικά και σχολικά)» σημειώνεται.

Το σύστημα επισημαίνει η εταιρεία λειτουργεί με τους επιβάτες εντός του λεωφορείου και είναι ασφαλές καθώς δεν παράγει όζον. Έχει βραβευθεί ως καινοτομία της χρονιάς από την Ένωση Γερμανών Αυτοκινητοκατασκευαστων (VDA).



«Η γραμμή 56 (Ν.Σ.Σταθμός - Ωραιόκαστρο) από σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής καθώς είναι η πρώτη στην Ελλάδα με το βραβευμένο UV PURIFIER της VALEO σε υπηρεσία» σχολιάζει η εταιρεία.