Skip to main content

Το πρώτο κατάστημα της Protergia εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Είμαστε εδώ για να φέρουμε και άλλα πράγματα στον καταναλωτή πολύ σύντομα, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπής.

Το πρώτο κατάστημα λιανικής στην Ελλάδα εγκαινίασε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως 53 η εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Protergia. Ταυτόχρονα, η Protergia, που είναι ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος, ετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς και το δεύτερο κατάστημά της στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβριο στην Κηφισιά.

«Θέλουμε να έρθουμε κοντά στον καταναλωτή, να μας γνωρίσει και να μας βλέπει εκεί που περπατάει. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και να διευρύνουμε την παρουσία μας σε ρεύμα και στο φυσικό αέριο στο σπίτι και στο κατάστημα του κάθε καταναλωτή. Είμαστε εδώ για να φέρουμε και πολλά άλλα πράγματα στον καταναλωτή πολύ σύντομα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπής μιλώντας στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου, εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Ο ίδιος δεν αποκάλυψε περισσότερα για τα σχέδια επέκτασης της Protergia και ερωτηθείς σχετικά περιορίστηκε να προσθέσει ότι «όταν πουλάς commodities, όπως φυσικό αέριο και ρεύμα ο καταναλωτής περιμένει να του δώσεις και άλλες πολλές επιλογές».

Όπως είπε ο κ.Μπενρουμπής, η Protergia είναι ο κορυφαίος ιδιώτης παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 1 δισ.ευρώ την τελευταία δεκαετία σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είτε σε θερμική ενέργεια(φυσικό αέριο) είτε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βήμα της λιανικής, της παροχή ενέργειας σε καταναλωτές, ιδιώτες και μαγαζιά ήταν πολύ σημαντικό, πιο σημαντικό ακόμη και από τις μεγάλες επενδύσεις. 

«Μπορούμε να στηρίξουμε τον Έλληνα καταναλωτή γιατί περάσαμε από όλα τα στάδια μέχρι να φθάσουμε εδώ. Δουλέψαμε πάρα πολλά χρόνια με μεγάλους βιομηχανικούς καναλωτές και φθάσαμε να μπούμε σαν δεύτερο βήμα σε 110.000 σπίτια και καταστήματα. Ακούγονται πολλά αλλά είναι λίγα. Όλα τα μαγαζιά και τα σπίτια στην Ελλάδα είναι 7 εκατ. Άρα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και το καταλαβαίνουμε. Θα παλέψουμε και θα το κάνουμε. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι είμαστε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον και θα είμαστε οι πιο φθηνοί παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, είμαστε πολύ εξαπλωμένοι σε ανανεώσιμες πηγές, που είναι το μέλλον, έχουμε δικό μας φυσικό αέριο, είμαστε οι ίδιοι εισαγωγείς φυσικού αερίου άρα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα από οποιοδήποτε άλλον πουλάει φυσικό αέριο στην αγορά. Το ότι φθάσαμε να ανοίξουμε μαγαζιά και να έρθουμε κοντά στον καταναλωτή, το σκεφτήκαμε πολύ καλά και το κάναμε », τόνισε ο κ.Μπενρουμπής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί έτυχε το πρώτο κατάστημα που εγκαινιάζει η Protergia να βρίσκεται στην πατρίδα μου τη Θεσσαλονίκη. Ήταν λίγο από τύχη και λίγο επίτηδες γιατί ήθελα να νιώσουμε ότι οι πρώτοι καταναλωτές που πλησιάσαμε εμείς πλέον και τους οποίους καλέσαμε κοντά μας, να μπορούν να έρθουν να ενημερωθούν είναι στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Μπενρουμπής.

Ο όμιλος Μυτιληναίος δραστηριοποιείται στους τομείς της μεταλλουργίας με το Αλουμίνιον της Ελλάδος, σε ολοκληρωμένα ενεργειακά έργα μέσω της ΜΕΤΚΑ και του τομέα ηλεκτρισμού και εμπορίας φυσικού αερίου μέσω της Protergia.