Skip to main content

Η αστυνόμευση και το καρφί Δαγκλή για τους φρουρούς της Νοτοπούλου

Η κριτική της Νοτοπούλου για την αστυνόμευση στον δήμο Θεσσαλονίκης και η απάντηση από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα δημοτικής αστυνομίας.

Γράφει ο Σαλονικιός

Στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου η Κατερίνα Νοτοπούλου κατετάγη τελικώς τέταρτη, πίσω από τους Νίκο Ταχιάο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Γιώργο Ορφανό. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενη την καχεκτικότητα των υπολοίπων παρατάξεων, διεκδικεί, και το έχει καταφέρει, να αναδειχθεί σε ρόλο μείζονος αντιπολίτευσης, τουλάχιστον εντός δημοτικού συμβουλίου. Τη βοηθά πάρα πολύ σε αυτό η πλήρης απουσία του Ταχιάου -την παράταξη εκπροσωπεί ουσιαστικά ο Βασίλης Γάκης- καθώς και η ανόρεκτη - διεκπεραιωτική παρουσία του Ορφανού.

Έτσι, σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Νοτοπούλου προβαίνει σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, εντάσσοντας την κριτική της και στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, προκειμένου να συνδέσει και τους δύο ρόλους της, αυτόν της επικεφαλής δημοτικής παράταξης, αλλά και εκείνον της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο έκανε και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Μίλησε για όλους και για όλα, για τον Μητσοτάκη, για τον ΠΑΟΚ, για την καθαριότητα, για την αταξία στην πόλη, για την αστυνόμευση κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και στην έλλειψη φύλαξης σε ολόκληρη την πόλη. «Καταλαβαίνω την αγωνία να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει όμως και ο ΟΣΕ και δυτικά οι συνοικίες. Δε μπορούμε να μιλάμε για ευταξία και η ευταξία να περιορίζεται στο πως θα κόψετε πρόστιμα. Επιπλέον για την ευταξία: Πόσα τραπεζοκαθίσματα και πόσα μαγαζιά έχετε ελέγξει σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα; Ασχολείται η δημοτική αστυνομία με αυτό; πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχει μια τεράστια ανοχή σε αυτό το κομμάτι κατάληψης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα».

Οι αναφορές της στα θέματα της αστυνόμευσης και των τραπεζοκαθισμάτων, ερέθισαν όπως ήταν λογικό, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή ο οποίος μου παραπονέθηκε ότι η κριτική εκ μέρους της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη. Σχολιάζοντας την αναφορά της Νοτοπούλου περί υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων ο Δαγκλής μου θύμισε ότι όταν είχε διοριστεί επικεφαλής στο νεοσύστατο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης είχαν αποσπαστεί εκεί για τη φύλαξή της συνολικά 24 αστυνομικοί, 16 αρχικά, τον Νοέμβριο του 2016 και άλλοι οκτώ στη συνέχεια.

Ο Δαγκλής πήγε στο γραφείο του και μου έφερε και στοιχεία σχετικά με τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Σύμφωνα με αυτά, το τελευταίο διάστημα έγιναν περί τις δέκα επιχειρήσεις ελέγχου και απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων όταν κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, επί ημερών Μπουτάρη, δεν είχε γίνει ούτε μία.