Skip to main content

Το ψήφισμα για τους δύο στρατιωτικούς και η εκστρατεία του Ερντογάν

Τι ανέφερε η διακήρυξη των ψευδοεπαναστατών του Ίλιντεν, η συνδιοίκηση στη Θράκη και η οργή στους Podemos για τη βίλα του Ιγκλέσιας.

Η προχειρότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την λήξη του Μνημονίου με επικοινωνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο, φοβάμαι ότι θα μας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Έχω γράψει, ότι ένα πρόβλημα να δημιουργηθεί στον τουρισμό -απ’ όπου τα σημαντικά έσοδά μας- θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, έφερε την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να καταγράφει ημερήσια άνοδο 2,21% και να διαμορφώνεται στο 4,45%, ακολουθώντας την άνοδο του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου του οποίου η τιμή βυθίζεται. Σκέψου, αν το αίτιο είναι ελληνικό.

Απορούν με την αναφορά στο Ίλιντεν, ακόμη και οι Αλβανοί. Ο αναπληρωτής του DUI, Αρτάν Γκρούμπι, γλωσσολόγος, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και πολλές συζητήσεις στο αλβανικό στοιχείο.

«Το όνομα στα σλαβικά είναι "Republika Ilindenska Makedonija" και στα αγγλικά "Republic of Ilinden Macedonia", ενώ στα αλβανικά η λέξη αυτή δεν υπάρχει. Οι (Αλβανοί) γλωσσολόγοι την πρόταξαν ως η "Ιλιντίτασε" και δεν ξέρουμε αν αυτή η λέξη έχει κάποια σημασία (σ.σ.: Το αλβανικό Ilinditase από το Ιλίν= Ηλίας και ditë= ημέρα. Είναι προφανές ότι οι μουσουλμάνοι δεν έχουν Προφήτη Ηλία).

Αλλά και ο ιστορικός Άρμπεν Λάλα, ανέφερε ότι για τους Αλβανούς είναι ακατάλληλη η ονομασία "Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας". Δήλωσε ότι αυτό το όνομα δεν μπορεί να γίνει δεκτό ούτε από τους Αλβανούς, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Η διακήρυξη των ψευδοεπαναστατών του Ίλιντεν, το 1903, κατέληγε: «Ελάτε κάτω από την σημαία της "Αυτόνομης Μακεδονίας"! Η Μακεδονία είναι ή κοινή μας μάννα». Όνομα για την αυτόνομη Μακεδονία δέχθηκαν αρχικά Τσίπρας και Κοτζιάς.

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό ν’ αναμειχθούν στην πολιτική της χώρας όπου ζουν, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγεβο, μετά την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να του επιτρέψουν να διεξάγει εκστρατεία στο έδαφός τους. «Θέλω να σας ζητήσω ν’ αναλάβετε ενεργό ρόλο στα πολιτικά κόμματα στις χώρες όπου ζείτε».

Στην Ελλάδα αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, και πέτυχε η Τουρκία συνδιοίκηση στην Θράκη. Δεν είναι μόνον οι τουρκόφρονες βουλευτές, αλλά και πλείστοι όσοι αυτοδιοικητικοί, τους οποίους προτιμούν τα κόμματα της Ελλάδας, κολακεύοντας τον Τούρκο Πρόξενο, για να πάρουν ψήφους. Κι αυτό λέγεται… εθνική ευαισθησία.

Οι οποίοι αυτοδιοικητικοί, εγκαταλείπουν τις συνεδριάσεις, όταν καλούνται να υιοθετήσουν ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. Ο Ερντογάν μπορεί να νιώσει ικανοποίηση. Τουρκόφρονες, εχθροί του ελληνισμού και πεμπτοφαλαγγίτες, εργάζονται πυρετωδώς για τον εκτουρκισμό. Τι άλλο πια να κάνουμε;

Οργή στους Podemos για την πολυτελή βίλα του Ιγκλέσιας. "Πρέπει να ζεις σαν εργάτης για να μπορείς να τον εκπροσωπείς", του λένε. Ακόμη δεν κατάλαβαν οι Ισπανοί τι σημαίνει αριστερό κόμμα. Δεν ξέρουν ότι η Αριστερά έχει "ηθικό πλεονέκτημα". Τα στελέχη της πρέπει να ζουν σαν μεγαλοαστοί, με τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, για να δείξουν στους άλλους πώς θα ζουν όλοι μόλις ιδρυθεί το κομμουνιστικό κράτος.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δικοί μας άργησαν να το καταλάβουν. Έπρεπε να γνωρίσουν τον Λάμπρου, τον Καρανίκα, την Φωτίου, την Αυλωνίτου και άλλα λαμπρά στελέχη, για να αντιληφθούν.